light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Руски пластични хирург тврди да су ова 4 витамина тајна вечно младе коже: Само овако ће бити затегнута као праћка

02.07.2024. 19:54 20:00
Пише:
Извор: Pixabay

Ако вам је стало да што дуже сачувате младоликост и глатку, затегнуту кожу лица, познати московски пластични хирург Зураб Миладзе тврди да је неопходно да у своју рутину уврстите четири витамина. Наиме, др Миладзе истиче да исхрана богата одређеним витамина може да и те како утиче на стање коже и да је учини блиставијом и свежијом

Он наводи витамин Д као један од кључних витамина за обнављање наше коже. Највећу количину ове супстанце добијамо из сунчевих зрака, а када је реч о намирницама у којима га има највише то су лосос, путер, жуманца, бакалар, говеђа јетра...

Др Миладзе даље саветује да обогатите исхрану витамином Ц који игра кључну улогу у синтези колагена, материји која нашој кожи обезбеђује чврстину и еластичност. Витамин Ц ћете најлакше унети путем нара, паприка, киселог купуса, трешњи, црне рибизле, цитруса...

Најмоћнији антиоксиданас је витамин Е; он хидрира и умирује кожу и доноси јој низ бенефита. Најлакше ћете га унети у организам ако грицкате бадеме и кикирикије, а њим су богате и махунарке, соја и житарице.

Још један важан витамин за негу коже је витамин К, који помаже да се борите против ожиљака и тамних флекица на кожи. Може се наћи у спанаћу, пилетини, кивију, авокаду, бананама...

Ако исхрану у континуитету будете обогаћивали овим витаминима, не само да ћете постићи свежији, младеначки изглед, већ ће то утицати и на опште благостање вашег здравље. Витамин Ц и витамин Е можете укључити и у директну негу коже, односно редовно употребљавати производе са овим састојком.

Еспресо/Блиц жена

Аутор:
Пошаљите коментар