Ко НЕ СМЕ да једе ТРЕШЊЕ и која је дневна дозвољена КОЛИЧИНА? Ако имате ОВАЈ здравствени проблем, посебно обратите пажњу!
Трешње су веома укусне и могу се конзумирати у различитим комбинација, а осим тога веома су корисне за имунитет и садрже велики број витамина. Међутим, много људи није сигурно која количина је, заправо, допуштена да се конзумира на дневној бази.
Мноштво витамина и минерала
Трешње садрже мноштво витамина Ц и бета-каротена, витамине Б6 и К, фолну киселину, минерале калијум, гвожђе, бакар, манган, калцијум, магнезијум, фосфор, цинк и кобалт. Богате су биљним влакнима, што помаже бољем варењу, док присуство целулозе регулише варење.
Здравији су тамнији плодови, јер имају вишу концентрацију антоцијана и имају веће антианемијско дејство. Оне садрже мелатонин који помаже при опуштању.
Пре него што их конзумирате потребно је да их добро оперете под млазом хладне воде.
Проблем с варењем
Страница "Медицал Daily" наводи како би идеална доза била чаша трешања дневно, док веће количине могу да изазову проблеме с варењем, па би особе које већ имају проблема с тим, требало да воде рачуна о томе колико их поједу. Препорука је једна шака дневно.
prvatv.rs