ДВЕ ТАЈНЕ КОЈЕ ЖИЛАВО МЕСО ПРЕТВАРАЈУ У СОЧАН И НЕОДОЉИВ ОБРОК Ово је добитна комбинација, испробајте је!
Купили сте месо које је након припреме жилаво и тешко за жвакање? Ништа страшно.
Постоји решење које ће ваше месо претворити у сочну и укусну посластицу. Уз помоћ једноставних додатака, можете трансформисати чак и најтврђе комаде меса.
Прва тајна за савршено мекано месо је маринада. Маринада не само да додаје укус, већ и омекшава месо. Одаберите своју омиљену маринаду, било да је то комбинација зачина и уља или нешто друго, и оставите месо да одстоји у њој неколико сати пре припреме. Тако ће месо упити укусе и постати нежно и сочно.
Други кључни састојак је морска со. Натрљајте месо крупном морском сољу сат времена пре печења или пржења. Оставите месо на собној температури да одстоји, а затим пре печења или пржења уклоните вишак соли. Морска со ће задржати влагу у месу, чинећи га сочним и неодољивим.
Комбинација маринаде и морске соли гарантује савршено припремљено месо које ће вас одушевити својим укусом и текстуром. Тако да следећи пут када будете имали проблема са жилавим месом, не оклевајте да испробате ове једноставне трикове и постигните савршенство у својим јелима.
Еспресо