DVE TAJNE KOJE ŽILAVO MESO PRETVARAJU U SOČAN I NEODOLJIV OBROK Ovo je dobitna kombinacija, isprobajte je!
Kupili ste meso koje je nakon pripreme žilavo i teško za žvakanje? Ništa strašno.
Postoji rešenje koje će vaše meso pretvoriti u sočnu i ukusnu poslasticu. Uz pomoć jednostavnih dodataka, možete transformisati čak i najtvrđe komade mesa.
Prva tajna za savršeno mekano meso je marinada. Marinada ne samo da dodaje ukus, već i omekšava meso. Odaberite svoju omiljenu marinadu, bilo da je to kombinacija začina i ulja ili nešto drugo, i ostavite meso da odstoji u njoj nekoliko sati pre pripreme. Tako će meso upiti ukuse i postati nežno i sočno.
Drugi ključni sastojak je morska so. Natrljajte meso krupnom morskom solju sat vremena pre pečenja ili prženja. Ostavite meso na sobnoj temperaturi da odstoji, a zatim pre pečenja ili prženja uklonite višak soli. Morska so će zadržati vlagu u mesu, čineći ga sočnim i neodoljivim.
Kombinacija marinade i morske soli garantuje savršeno pripremljeno meso koje će vas oduševiti svojim ukusom i teksturom. Tako da sledeći put kada budete imali problema sa žilavim mesom, ne oklevajte da isprobate ove jednostavne trikove i postignite savršenstvo u svojim jelima.
Espreso