broken clouds
16°C
28.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0653
usd
108.4741
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ТОП ФОРМИ И СА 73 ГОДИНЕ

ЧОЛА ОТКРИВА како "одржава" МЛАДОЛИК ИЗГЛЕД! Не може без јаке хране и слаткиша, али има и свој напитак за ОСВЕЖАВАЊЕ

28.10.2024. 15:39 15:48
Пише:
чола
Фото: youtube prinstcrin/ Kod nas doma | HRT

Здравко Чолић је познат по томе што води рачуна о изгледу, конзумира много поврћа и воћа и тежи уравнотеженој исхрани.

С обзиром на захтевне наступе, у режиму вежбања важну улогу играју истезање и опуштање мишића.

Здравко Чолић откако се појавио на сцени померио је све границе у музици на нашим просторима, постао је познат по веома енергичним и дугим концертима, а до данас то се није уопште променило, те публика остаје дословно без текста после његових наступа! Наиме, у 73. години пева по више од три сата, док непрестано ђуска на бини! А како је истакао, за његову феноменалну форму у осмој деценији живота најзаслужнији је баланс у исхрани и умерен тренинг. Чолић преферира природан и витак изглед, који му помаже да буде лакши и покретнији на сцени.

Чувени певач је прави хедониста, те ужива у многим калоричним специјалитетима и по некој чаши вина са пријатељима. Такође, слаткиши, и то они традиционални, су му слаба тачка, открила је куварица ресторана који је певач редовно посећивао, те му је често припремала храну.

чола
Фото: youtube prinstcrin/Kod nas doma | HRT

- Он је био наш редован гост и пре свега човек из народа, ведрог и раздраганог духа, увек предусретљив и насмејан. Кад год је долазио у ресторан, прво је одлазио у кухињу да почасти нас који ту радимо. То нико од познатих није радио - испричала је куварица и блогерка Сандра Ђуретић.

Истиче да је обожавао домаће лепиње и проје које је она месила.

- Увек је наручивао домаћа кувана јела која су тог дана била на менију ресторана. Волео је домаће лепиње и проје које сам ја месила. Често је са породицом свраћао и чак телефоном наручивао храну и долазио само како би је покупио. Како је то био ресторан националне кухиње, није било модерних колача, али смо правили праву лењу питу, кремпите које су некада правиле наше баке, као и пите са орасима. Све је то јако волео - закљућује блогерка и куварица.

 

 

Чола обожава и сарму, и пуњене паприке, али и бифтек и зелену салату, а много тога и сам често припрема. Са друге стане, обожава и медитерански начин исхране за који многи лекари кажу да је најбољи за организам и добру форму.

Кључ Чолиног добро изгледа је заправо - мера. Када неколико дана претера са храном која је маснија, зачињенија и калоричнија, као и са слаткишима, следи детокс тела. Хладно цеђеним свежим соковима освежава организам.

- Сваког дана исцеди пет килограма поморанџи и четири килограма цвекле. Каже да се тада и соковник умори - истиче извор близак Чоли.

Неретко га папараци фотографишу како тренира, најчешће практикује брзи ход и вежбе за стомак, а потом истезање.

Здравко је прошле године открио и да је иде често у хипербаричну комору која му чува здравље његових гласних жица, али је одлична и за младолик изглед.

Stil.Kurir

Извор:
stil.kurir
Аутор:
Пошаљите коментар