Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U TOP FORMI I SA 73 GODINE

ČOLA OTKRIVA kako "održava" MLADOLIK IZGLED! Ne može bez jake hrane i slatkiša, ali ima i svoj napitak za OSVEŽAVANJE

28.10.2024. 15:39 15:48
Piše:
чола
Foto: youtube prinstcrin/ Kod nas doma | HRT

Zdravko Čolić je poznat po tome što vodi računa o izgledu, konzumira mnogo povrća i voća i teži uravnoteženoj ishrani.

S obzirom na zahtevne nastupe, u režimu vežbanja važnu ulogu igraju istezanje i opuštanje mišića.

Zdravko Čolić otkako se pojavio na sceni pomerio je sve granice u muzici na našim prostorima, postao je poznat po veoma energičnim i dugim koncertima, a do danas to se nije uopšte promenilo, te publika ostaje doslovno bez teksta posle njegovih nastupa! Naime, u 73. godini peva po više od tri sata, dok neprestano đuska na bini! A kako je istakao, za njegovu fenomenalnu formu u osmoj deceniji života najzaslužniji je balans u ishrani i umeren trening. Čolić preferira prirodan i vitak izgled, koji mu pomaže da bude lakši i pokretniji na sceni.

Čuveni pevač je pravi hedonista, te uživa u mnogim kaloričnim specijalitetima i po nekoj čaši vina sa prijateljima. Takođe, slatkiši, i to oni tradicionalni, su mu slaba tačka, otkrila je kuvarica restorana koji je pevač redovno posećivao, te mu je često pripremala hranu.

чола
Foto: youtube prinstcrin/Kod nas doma | HRT

- On je bio naš redovan gost i pre svega čovek iz naroda, vedrog i razdraganog duha, uvek predusretljiv i nasmejan. Kad god je dolazio u restoran, prvo je odlazio u kuhinju da počasti nas koji tu radimo. To niko od poznatih nije radio - ispričala je kuvarica i blogerka Sandra Đuretić.

Ističe da je obožavao domaće lepinje i proje koje je ona mesila.

- Uvek je naručivao domaća kuvana jela koja su tog dana bila na meniju restorana. Voleo je domaće lepinje i proje koje sam ja mesila. Često je sa porodicom svraćao i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio. Kako je to bio restoran nacionalne kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo pravili pravu lenju pitu, krempite koje su nekada pravile naše bake, kao i pite sa orasima. Sve je to jako voleo - zakljućuje blogerka i kuvarica.

 

 

Čola obožava i sarmu, i punjene paprike, ali i biftek i zelenu salatu, a mnogo toga i sam često priprema. Sa druge stane, obožava i mediteranski način ishrane za koji mnogi lekari kažu da je najbolji za organizam i dobru formu.

Ključ Čolinog dobro izgleda je zapravo - mera. Kada nekoliko dana pretera sa hranom koja je masnija, začinjenija i kaloričnija, kao i sa slatkišima, sledi detoks tela. Hladno ceđenim svežim sokovima osvežava organizam.

- Svakog dana iscedi pet kilograma pomorandži i četiri kilograma cvekle. Kaže da se tada i sokovnik umori - ističe izvor blizak Čoli.

Neretko ga paparaci fotografišu kako trenira, najčešće praktikuje brzi hod i vežbe za stomak, a potom istezanje.

Zdravko je prošle godine otkrio i da je ide često u hiperbaričnu komoru koja mu čuva zdravlje njegovih glasnih žica, ali je odlična i za mladolik izgled.

Stil.Kurir

Izvor:
stil.kurir
Autor:
Pošaljite komentar