КОНАЧНО НЕШТО ШТО НЕ ГОЈИ
Здраво, лагано и без меса! Ако волите нешто да ГРИЦНЕТЕ У СИТАН САТ, ово је прави РЕЦЕПТ за вас! Прави се јако брзо
Вечера коју ће успети да спреме чак и почетници у кухињи.
Састоји се од поврћа и изузетно је лагана, чак је зато можете јести и у касне сате јер вас неће удебљати.
Припрема се за 35 минута и укусна је и сутрадан.
Састојци:
Прашак за пециво - 10 г
Јаја - 4 комада
црни бибер - 2 г
Маслиново уље - 40 мл
Млеко - 40 мл
Брашно - 120 г
Кромпир - 2 комада
Шаргарепа - 2 комада
Празилук - 1 комад
Купус - 500 г
Паприка - 1 комад
Першун - 10 г
Припрема:
Поврће исецкати произвољно (можете сецкати или рендати, како више волите), све сјединити у једној чинији, додати першун па добро промешати.
Потом умутити јаја, додати млеко, маслиново уље, со, бибер, све добро сјединити па затим додати брашно и прашак за пециво. Смесу додати у чинију са поврћем. Добро измешати све састојке па сипати у плех обложен пек папиром. Равномерно је распоредити и пећи 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Након тога, извадити из рерне и додати 100г ренданог сира и 20г црног или белог сусама. Затим вратити у рерну да се на истој температури пече још 15 минута.
Исеците на парчиће и вечера је спремна.