overcast clouds
12°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.03
usd
105.5751
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОНАЧНО НЕШТО ШТО НЕ ГОЈИ

Здраво, лагано и без меса! Ако волите нешто да ГРИЦНЕТЕ У СИТАН САТ, ово је прави РЕЦЕПТ за вас! Прави се јако брзо

06.09.2024. 21:56 22:00
Пише:
jelo
Извор: pixabay.com

Вечера коју ће успети да спреме чак и почетници у кухињи.

Састоји се од поврћа и изузетно је лагана, чак је зато можете јести и у касне сате јер вас неће удебљати.

Припрема се за 35 минута и укусна је и сутрадан.

Састојци:

Прашак за пециво - 10 г

Јаја - 4 комада

црни бибер - 2 г

Маслиново уље - 40 мл

Млеко - 40 мл

Брашно - 120 г

Кромпир - 2 комада

Шаргарепа - 2 комада

Празилук - 1 комад

Купус - 500 г

Паприка - 1 комад

Першун - 10 г

Припрема:

Поврће исецкати произвољно (можете сецкати или рендати, како више волите), све сјединити у једној чинији, додати першун па добро промешати.

Потом умутити јаја, додати млеко, маслиново уље, со, бибер, све добро сјединити па затим додати брашно и прашак за пециво. Смесу додати у чинију са поврћем. Добро измешати све састојке па сипати у плех обложен пек папиром. Равномерно је распоредити и пећи 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

Након тога, извадити из рерне и додати 100г ренданог сира и 20г црног или белог сусама. Затим вратити у рерну да се на истој температури пече још 15 минута.

Исеците на парчиће и вечера је спремна.

Извор:
Дневник, Стил Курир
Аутор:
Пошаљите коментар