Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KONAČNO NEŠTO ŠTO NE GOJI

Zdravo, lagano i bez mesa! Ako volite nešto da GRICNETE U SITAN SAT, ovo je pravi RECEPT za vas! Pravi se jako brzo

06.09.2024. 21:56 22:00
Piše:
jelo
Foto: pixabay.com

Večera koju će uspeti da spreme čak i početnici u kuhinji.

Sastoji se od povrća i izuzetno je lagana, čak je zato možete jesti i u kasne sate jer vas neće udebljati.

Priprema se za 35 minuta i ukusna je i sutradan.

Sastojci:

Prašak za pecivo - 10 g

Jaja - 4 komada

crni biber - 2 g

Maslinovo ulje - 40 ml

Mleko - 40 ml

Brašno - 120 g

Krompir - 2 komada

Šargarepa - 2 komada

Praziluk - 1 komad

Kupus - 500 g

Paprika - 1 komad

Peršun - 10 g

Priprema:

Povrće iseckati proizvoljno (možete seckati ili rendati, kako više volite), sve sjediniti u jednoj činiji, dodati peršun pa dobro promešati.

Potom umutiti jaja, dodati mleko, maslinovo ulje, so, biber, sve dobro sjediniti pa zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu dodati u činiju sa povrćem. Dobro izmešati sve sastojke pa sipati u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno je rasporediti i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Nakon toga, izvaditi iz rerne i dodati 100g rendanog sira i 20g crnog ili belog susama. Zatim vratiti u rernu da se na istoj temperaturi peče još 15 minuta.

Isecite na parčiće i večera je spremna.

Izvor:
Dnevnik, Stil Kurir
Autor:
Pošaljite komentar