ТРИК СА ЛУБЕНИЦОМ  КОЈИ НЕ ЗНАТЕ: Посолите лубеницу, мали контраст али нећете веровати какав је укус!

Током лета нема ничег бољег од сочне, добро охлађене лубенице. Она је слатка и освежавајућа, па и не чуди што су лубенице многима најомиљенија летња посластица.
lubenica
Фото: pixabay.com

Свашта можете комбиновати са лубеницом, али сумњамо да вам је икада пало на памет да их посолите…

Али, Никол Вестон, власница посластичарнице из Лос Анђелеса, каже да је и она била шокирана када је први пут пробала слану варијанту лубенице.

“Признајем, била сам скептична када сам први пут имала посољено парче лубенице у рукама. У то време мој пријатељ је инсистирао да то морам да пробам и тврдио је да је тако још слађа. Пробала сам и био је у праву, заиста је боља посољена”, испричала је Никол.

Фото: pixabay.com

“Со чини лубеницу слађом јер креира слано – слатки контраст и тако омогућава да слаткоћа још више дође до изражаја. Лубеница обично има суптилну слаткоћу због тога што је пуна воде, за разлику од јагода и другог воћа, које има концентрисанији, интензиван укус. Со, такођер, подстиче производњу пљувачке што лубеницу чини још сочнијом”,  објаснила је она.

“Трик је у томе да ставите врло мало соли, односно да је поспете равномерно по целом комаду лубенице. Ако ставите превише соли, убићете њену слаткоћу. Можете да користите било који врсту соли, укључујући и кухињску, али ја радије користим крупнију морску со. Кухињску со је лакше распршити по лубеници, али крупна морска со даје већи слано-слатки контраст док је у исто време потребна мања количина. Такође, лубеница одлично иде уз фета сир, који има сличан учинак”, закључила је Никол Вестон.

Krstarica.rs/ Dnеvnik

EUR/RSD 117.0635
Најновије вести