СПЕЦИЈАЛИТЕТ МЕКСИЧКЕ КУХИЊЕ Тако чиније од хрскавих тортиља идеалне за сваку прилику
Мексичка кухиња позната је по својим богатим укусима и шареним јелима, а јединствене тако чиније су прави хит на свакој трпези.
Ове укусне чашице направљене од хрскавих тортиља савршене су за дружења, прославе или једноставно као брза вечера. Уз комбинацију млевеног меса, свежих поврћа и кремастих додатака, сваки залогај ће вас одвести на путовање у срце Мексика.
Састојци:
2 велике тортиље
200 г млевеног меса (по избору: говедина или пилетина)
1 црвени лук, исецкан на колутове
1 шоља свежег парадајза, исецканог
1 шоља ренданог сира
1 шоља свеже зелене салате
1 авокадо, исечен
1 шоља павлаке
Со, бибер, паприка и кумин по укусу
Упутство:
Загрeјте рерну на 180°Ц. Тортиље поставите у калупе за мафине и пеците 10-15 минута, док не постану златно-смеђе и хрскаве.У тигању загрeјте мало уља, додајте црвени лук и пржите док не омекша и постане златан. Затим додајте млевено месо, со, бибер, паприку и кумин, и пржите док месо не буде потпуно скувано.
Извадите хрскаве тортиље из рерне. У сваку чинију ставите по кашику припремљеног млевеног меса, затим слој свежег парадајза, ренданог сира и зелене салате.
На крају, додајте парче авокада и кашику павлаке на врх сваке чиније.
Послужите топле и уживајте у укусном мексичком специјалитету!