RIBLJI ĆEVAPI RAJ ZA NEPCE Ovom specijalitetu teško ćete odoleti!
22.04.2025.
21:45
21:51
Komentari (0)
U ovom specijalitetu ćete sigurno uživati, a možete dodati sos ili prilog po želji.
Potrebno je:
300 g fileta oslića
25 g prosa
50 ml vode
na vrh kašičice belog luka u prahu
na vrh kašičice soli
na vrh kašičice bibera
1/2 veze peršuna
prezle
ulje
Priprema:
Prelijte proso sa duplo većom količinom vode. Kuvajte 10 minuta na srednjoj temperaturi, nakon vrenja. Onda sklonite i ostavite 10 minuta da nabubri. Sipajte vode po potrebi. Filete ribe usitnite viljuškom. U blender stavite filete ribe, proso, začine i prezle, pa blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Rukama oblikujte ćevape, pa ih pržite na vrelom ulju, dok ne porumene. Ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće.