РЕЦЕПТ ЗА ЂУРЂЕВДАНСКУ САЛАТУ Делује свечано и нећете јој моћи одолети
Ђурђевданска салата данас никако не треба избећи, било да славите ову славу или не.
Разнолики укуси и веома лака и брза припрема само јој додају на чаролији. Спремите се да обогатите своју трпезу овим фантастичним рецептом.
Састојци за ђурђевданску салату:
250г шунке исецкане на коцкице
250г наренданог качкаваља
5 киселих краставчића
5 јаја, тврдо куваних
1 празилук
200г кукуруза
1/2 чаше киселе павлаке
4 кашике мајонеза
мало сенфа
со и бибер
Припрема ђурђевданске салате:
У велику чинију убаците шунку, празилук исечен на колутове и процеђени кукуруз из конзерве. Можете сачувати једну кашику водице из конзерве кукуруза и додати састојцима.
Киселе краставчиће такође исеците и додајте осталим састојцима.
Јаја исеците на четвртине, па сваки део на још пола. Убаците у чинију.
Сада додајте и мешајте течније састојке. Након додавања и мешања павлаке, мајонеза и сенфа, додајте рендани качкаваљ и додајте зачина по укусу.
Салату оставите прекривену фолијом у фрижидеру да се хлади барем 20 минута.
Пријатно!
Dnеvnik/Ona.rs