Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ЗА ЂУРЂЕВДАНСКУ САЛАТУ Делује свечано и нећете јој моћи одолети

06.05.2024. 10:21 10:40
Пише:
Фото: Ilustracija - Youtube Prinscreen/ Kuvajmo lako

Ђурђевданска салата данас никако не треба избећи, било да славите ову славу или не.

Разнолики укуси и веома лака и брза припрема само јој додају на чаролији. Спремите се да обогатите своју трпезу овим фантастичним рецептом.

Састојци за ђурђевданску салату:

250г шунке исецкане на коцкице

250г наренданог качкаваља

5 киселих краставчића

5 јаја, тврдо куваних

1 празилук

200г кукуруза

1/2 чаше киселе павлаке

4 кашике мајонеза

мало сенфа

со и бибер

Припрема ђурђевданске салате:

У велику чинију убаците шунку, празилук исечен на колутове и процеђени кукуруз из конзерве. Можете сачувати једну кашику водице из конзерве кукуруза и додати састојцима.

Киселе краставчиће такође исеците и додајте осталим састојцима.

Јаја исеците на четвртине, па сваки део на још пола. Убаците у чинију.

Сада додајте и мешајте течније састојке. Након додавања и мешања павлаке, мајонеза и сенфа, додајте рендани качкаваљ и додајте зачина по укусу.

Салату оставите прекривену фолијом у фрижидеру да се хлади барем 20 минута.

Пријатно!

Dnеvnik/Ona.rs

Пише:
Пошаљите коментар