Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT ZA ĐURĐEVDANSKU SALATU Deluje svečano i nećete joj moći odoleti

06.05.2024. 10:21 10:40
Piše:
Foto: Ilustracija - Youtube Prinscreen/ Kuvajmo lako

Đurđevdanska salata danas nikako ne treba izbeći, bilo da slavite ovu slavu ili ne.

Raznoliki ukusi i veoma laka i brza priprema samo joj dodaju na čaroliji. Spremite se da obogatite svoju trpezu ovim fantastičnim receptom.

Sastojci za đurđevdansku salatu:

250g šunke iseckane na kockice

250g narendanog kačkavalja

5 kiselih krastavčića

5 jaja, tvrdo kuvanih

1 praziluk

200g kukuruza

1/2 čaše kisele pavlake

4 kašike majoneza

malo senfa

so i biber

Priprema đurđevdanske salate:

U veliku činiju ubacite šunku, praziluk isečen na kolutove i proceđeni kukuruz iz konzerve. Možete sačuvati jednu kašiku vodice iz konzerve kukuruza i dodati sastojcima.

Kisele krastavčiće takođe isecite i dodajte ostalim sastojcima.

Jaja isecite na četvrtine, pa svaki deo na još pola. Ubacite u činiju.

Sada dodajte i mešajte tečnije sastojke. Nakon dodavanja i mešanja pavlake, majoneza i senfa, dodajte rendani kačkavalj i dodajte začina po ukusu.

Salatu ostavite prekrivenu folijom u frižideru da se hladi barem 20 minuta.

Prijatno!

Dnevnik/Ona.rs

Piše:
Pošaljite komentar