RECEPT ZA ĐURĐEVDANSKU SALATU Deluje svečano i nećete joj moći odoleti
Đurđevdanska salata danas nikako ne treba izbeći, bilo da slavite ovu slavu ili ne.
Raznoliki ukusi i veoma laka i brza priprema samo joj dodaju na čaroliji. Spremite se da obogatite svoju trpezu ovim fantastičnim receptom.
Sastojci za đurđevdansku salatu:
250g šunke iseckane na kockice
250g narendanog kačkavalja
5 kiselih krastavčića
5 jaja, tvrdo kuvanih
1 praziluk
200g kukuruza
1/2 čaše kisele pavlake
4 kašike majoneza
malo senfa
so i biber
Priprema đurđevdanske salate:
U veliku činiju ubacite šunku, praziluk isečen na kolutove i proceđeni kukuruz iz konzerve. Možete sačuvati jednu kašiku vodice iz konzerve kukuruza i dodati sastojcima.
Kisele krastavčiće takođe isecite i dodajte ostalim sastojcima.
Jaja isecite na četvrtine, pa svaki deo na još pola. Ubacite u činiju.
Sada dodajte i mešajte tečnije sastojke. Nakon dodavanja i mešanja pavlake, majoneza i senfa, dodajte rendani kačkavalj i dodajte začina po ukusu.
Salatu ostavite prekrivenu folijom u frižideru da se hladi barem 20 minuta.
Prijatno!
Dnevnik/Ona.rs