Рецепт дана: Мексички рижото
Ако и не можете никуд да скокнете током викенда, не значи да је путување потпуно искључено као опција. Предлажемо да се отисните на једно гастро путовање; без кофера, али зато пуно сјајних укуса.
Састојци:
- шољица црвеног пасуља,
- шољица кукуруза шећерца,
- 1/2 црвене паприке,
- шољица бораније,
- мања шаргарепа,
- мања главица црног лука,
- чен белог лука,
- шоља пиринча,
- 50 г сланине
- зачини: по мало ђумбира, целера, першуна, босиљка, бибера, љуте алеве паприке
Припрема:
1. Исећи на коцкице шаргарепу и црни лук, ситно исецкати бели лук, а црвену паприку на листиће.
2. Сипати у тигањ кукуруз, prеthodno скуван црвени пасуљ, шаргарепу, црни и бели лук, исецкану паприку и боранију.
3. Додати зачине, па налити водом да поврће буде скроз покривено и кувати око 15 минута.
4. Док се поврће кува, у другој посуди скувати пиринач и зачинити га по укусу.
5. Када је поврће готово, исецкати сланину на ситно и пропржити, додати поврће у сланину и пржити око 3 минута на масти коју је отпустила сланина приликом пржења.
6. Непрекидно мешати, на крају додати добро оцеђен пиринач и све промешати.