Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Meksički rižoto

19.01.2018. 11:09 11:15
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ako i ne možete nikud da skoknete tokom vikenda, ne znači da je putuvanje potpuno isključeno kao opcija. Predlažemo da se otisnite na jedno gastro putovanje; bez kofera, ali zato puno sjajnih ukusa.

Sastojci:

- šoljica crvenog pasulja,

- šoljica kukuruza šećerca,

- 1/2 crvene paprike,

- šoljica boranije,

- manja šargarepa,

- manja glavica crnog luka,

- čen belog luka,

- šolja pirinča,

- 50 g slanine

- začini: po malo đumbira, celera, peršuna, bosiljka, bibera, ljute aleve paprike

Priprema:

1. Iseći na kockice šargarepu i crni luk, sitno iseckati beli luk, a crvenu papriku na listiće.

2. Sipati u tiganj kukuruz, prethodno skuvan crveni pasulj, šargarepu, crni i beli luk, iseckanu papriku i boraniju.

3. Dodati začine, pa naliti vodom da povrće bude skroz pokriveno  i kuvati oko 15 minuta.

4. Dok se povrće kuva, u drugoj posudi skuvati pirinač i začiniti ga po ukusu.

5. Kada je povrće gotovo, iseckati slaninu na sitno i propržiti, dodati povrće u slaninu i pržiti  oko 3 minuta na masti koju je otpustila slanina prilikom prženja.

6. Neprekidno mešati, na kraju dodati dobro oceđen pirinač i sve promešati.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Puding bez kuvanja

Recept dana: Puding bez kuvanja

15.01.2018. 10:07 10:11
Recept dana: Kolač „tri mleka“

Recept dana: Kolač „tri mleka“

10.01.2018. 19:13 19:19