Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Meksička čorbica s kukuruzom

07.08.2018. 15:03 15:07
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ukusna i zasitna čorba, koja na ovim vrućinama lako može da prođe i kao samostalan lagani obrok. Kukuruz je pritom namirnica koja sprečava anemiju, oslobađa od bolova u mišićima, a i nezamenljiv je borac protiv bronhitisa, gihta, depresije i dijabetesa.

Sastojci:

- 3 klipa kukuruza,

- 3 veće glavice luka,

- 3-4 čena belog luka,

- 5-6 komada žutog paradajza,

- 1 paprika babura,

- so od 1 limete,

- 1 feferona,

- sveže seckani peršun,

- maslinovo ulje,

- soli i bibera po ukusu

Priprema:

1. Pripremiti svo potrebno povrće, pa oprati i očistiti peršun, pariku, paradajz i feferonu.

2. Kukuruz prethodno skuvati u posoljenoj vodi, ohladiti, pa nožem skinuti zrna. Deo ostaviti za dekoraciju.

3. U posudu uliti maslinovo ulje, pa ubaciti kukuruz i naseckan luk i beli luk. Mešajući, dinstati na srednje laganoj vatri dok luk malo ne omeša.

4. Dodati ođednom ostalo povrće - iseckanu papriku, feferonu, naseckan paradajz  i polinu iseckanog peršuna - pa nastaviti s dinstanjem.

5. Dodati supu od povrća, pa preliti vodom da pokrije povrće i nastaviti s kuhanjem na laganoj vatri dvadeset minuta.

6. Dobro usitniti čorbu štapnim mikserom, pa vratiti na vatru  uliti sok oceđene limete. Prema ukusu začinite – so, biber.

7. Pustiti na vatri da se sve još malo kuva.

8. Pre serviranja, posuti sveže seckanim peršunom i preostalim zrnima kukuruza.

Piše:
Pošaljite komentar
RECEPT DANA: Kolač od šljiva

RECEPT DANA: Kolač od šljiva

02.08.2018. 16:46 16:49
Recept dana: Lubenada

Recept dana: Lubenada

31.07.2018. 10:09 10:12