Recept dana: Meksička čorbica s kukuruzom
Ukusna i zasitna čorba, koja na ovim vrućinama lako može da prođe i kao samostalan lagani obrok. Kukuruz je pritom namirnica koja sprečava anemiju, oslobađa od bolova u mišićima, a i nezamenljiv je borac protiv bronhitisa, gihta, depresije i dijabetesa.
Sastojci:
- 3 klipa kukuruza,
- 3 veće glavice luka,
- 3-4 čena belog luka,
- 5-6 komada žutog paradajza,
- 1 paprika babura,
- so od 1 limete,
- 1 feferona,
- sveže seckani peršun,
- maslinovo ulje,
- soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Pripremiti svo potrebno povrće, pa oprati i očistiti peršun, pariku, paradajz i feferonu.
2. Kukuruz prethodno skuvati u posoljenoj vodi, ohladiti, pa nožem skinuti zrna. Deo ostaviti za dekoraciju.
3. U posudu uliti maslinovo ulje, pa ubaciti kukuruz i naseckan luk i beli luk. Mešajući, dinstati na srednje laganoj vatri dok luk malo ne omeša.
4. Dodati ođednom ostalo povrće - iseckanu papriku, feferonu, naseckan paradajz i polinu iseckanog peršuna - pa nastaviti s dinstanjem.
5. Dodati supu od povrća, pa preliti vodom da pokrije povrće i nastaviti s kuhanjem na laganoj vatri dvadeset minuta.
6. Dobro usitniti čorbu štapnim mikserom, pa vratiti na vatru uliti sok oceđene limete. Prema ukusu začinite – so, biber.
7. Pustiti na vatri da se sve još malo kuva.
8. Pre serviranja, posuti sveže seckanim peršunom i preostalim zrnima kukuruza.