Рецепт дана: Лагани колач с купинама
Сласна, кремаста и с пуно воћа, ова је савршена летња посластица. За припрему овог колача је потребно врло мало времена, што значи минимално задржавање у кухињи по летњим врућинама...
Састојци:
- 4 велика јајета,
- 150 г шећера,
- 750 мл грчког јогурта,
- 1 супена кашика екстракта од ваниле,
- прашак за пециво,
- 300 г брашна,
- 1/2 кг купина
- шећер у праху за декорацију
Припрема:
1. Помешати јаја и шећер у једној посуди, па их добро измутити миксером на максималној брзини.
2. Када су се јаја добро умутила, додати грчки јогурт и екстракт ваниле, па лагано промешати.
3. Затим у смесу постепено додавати брашно уз константно мешање, како се не би створиле грудвице.
4. На крају у смесу ставити купине, лагано сјединити како би остале целе, а не изгњечене.
5. Ставити папир за печење у округао плех, пречника 23 центиметра, па сипати смесу. По врху (ако желите) се могу посути сецкани бадеми.
6. Колач пећи у рерни загрејаној на 180 степени док не постане златкасто-браонкаст.
7. Сачекати да се колачохлади, па га потом украсити купинама и сервирати.