Рецепт дана: Колач са јогуртом
Фин колач од најједноставнијих састојака, при чему му јогурт (уместо њега можете користити и лагани кремасти сир) даје пријатну свежину. Укратко, савршена летња посластица.
Састојци (за 8 особа):
За бисквит:
- 150 г путера,
- 250 г шећера,
- 250 г оштрог брашна,
- 250 г јогурта,
- 4 јајета
За крем:
- 500 г јогурта,
- 4 жуманцета,
- 40 г скробног брашна,
- 100 г шећера
Припрема:
1. Беланца умутити у чврсти снег, додати им прстохват соли да буду чвршћи.
2. Рерну загрејати на 180 степени.
3. Намастите калуп за торте.
4. Умутити путер са шећером, додати јогурт и жуманца, па умешати брашно.
5. Лагано варјачом на крају умешати беланца и пећи око 30-40 минута.
6. Не отварајте рерну током печења, јер ће вам тесто “пасти”.
7. За крем помешати јогурт с мало густина, да се густин отопи.
8. Промешати јогурт, жуманца, шећер и скроб, па на средњој ватри кувати док се лепо не згусне.
9. Покрити фолијом и охладити, па послужити са охлађеним бисквитом. По жељи, посути мало бобичастог воћа.