Рецепт дана: Чорба од сира
Без обзира који сир да волите - једите га, јер чак и прерађени сир садржи протеине. Само пазите шта све садржи. Неки сиреви могу имати мало конзерванаса, а ипак висок ниво натријума или масти.
Састојци:
- 60 г путера,
- 4 комада сира за мазање,
- 200 г мекшег сира,
- 150 г траписта,
- 3,5 дл супе,
- 1,5 дл белог вина,
- 1 дл воде,
- супена кашика брашна,
- 200 г павлаке,
- бели бибер,
- веза першуна
Припрема:
1. Пропржити брашно на путеру и пазити да не потамни.
2. Додати супу и кувати око 5 минута.
3. Мекши сир истиснути у чорбу да се кува, стално мешајући ручним миксером.
4. Додати вино, бели бибер, изрендан трапист и воду.
5. Кувати стално мешајући док се сиреви не истопе.
6. У посуду у којој ће се чорба служити умутити павлаку с исецканим першуном.
7. Мешајући налити врућу чорбу и одмах послужити.