ПУДИНГ од 2 састојка: Засладите се У КАСНИМ САТИМА БЕЗ ОСЕЋАЈА КРИВИЦЕ
Када се у касним сатима јави неодољива жеља за нечим слатким, а не желите да конзумирате нешто превише калорично или нездраво, имамо право решење за вас.
Овај чоколадни пудинг од само два састојка савршено балансира између богатог укуса и једноставне припреме.
Када нас ухвати жеља за нечим слатким у касне сате, а не желимо да конзумирамо нешто нездраво, постоји идеално решење - чоколадни пудинг направљен од само два састојка!
Овај десерт је богат, густ и потпуно задовољава ваше слатке потребе, а при томе је једноставан за припрему. Да бисмо га направили, потребно нам је само неколико корака и мало стрпљења.
Састојци:
2 средње слатке јабуке
120 г црне чоколаде
Припрема:
Прво, оперите и ољуштите јабуке, а затим их исеците на кришке. Умотајте кришке у папир за печење и ставите их на плех. Пеците јабуке у prеthodno загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 30-45 минута, док не постану мекане и карамелизоване. Оставите их да се охладе.
Док се јабуке хладе, отопите црну чоколаду на пари. Ставите посуду са чоколадом изнад шерпе са кључалом водом и мешајте док се чоколада потпуно не отопи и постане глатка.
У блендер убаците охлађене печене јабуке и отопљену чоколаду. Блендирајте на великој брзини док смеса не постане глатка и кремаста.
Смесу за пудинг сипајте у две посуде за десерт. Ставите их у фрижидер на неколико сати или, идеално, преко ноћи како би се пудинг стегнуо и постао још богатији.
Извадите пудинг из фрижидера и уживајте у овом једноставном, али изузетно укусном десерту.
Овај рецепт за чоколадни пудинг од два састојка је доказ да десерти не морају бити компликовани да би били изузетно укусни.
Informеr.rs/ Дневник