РЕЦЕПТ ДАНА
ПИЦА ПАТЛИЏАН: Ова протеинска бомба лако се прави и СПРЕМНА ЈЕ ЗА 20 МИНУТА, заволећете је ЧИМ ЈЕ ОКУСИТЕ
Патлиџан је омиљени састојак у многим светским кухињама. Ово поврће богато је витаминима и минералима, укључујући витамин Ц, К и Б6, као и минерале попут калијума, магнезијума и мангана.
Иако је патлиџан нискокалоричан и садржи мало угљених хидрата, он пружа значајну количину дијеталних влакана, што га чини савршеним избором за оне који желе уравнотежену исхрану. Такође садржи и мање количине протеина, што доприноси његовој нутритивној вредности.
Осим што је хранљив, патлиџан има способност да апсорбује укусе зачина и других намирница, што га чини незаменљивим у припреми разноврсних јела.
Патлиџан је права протеинска бомба, што значи да можете да га слободно једете ако желите да редукујете килограме. Овај рецепт веома је једноставан, не захтева пуно састојака ни времена, а укус је фантастичан.
Потребно је:
- 1 патлиџан средње величине
- 2-3 парадајза
- Мало шунке
- Мало сира
- Кечап по жељи
Добро оперите патлиџан, али га немојте љуштити. Исеците га на кришке дебеле око 1цм, посолите и потапкајте убрусом да упијете вишак воде. Преко њега ставите листић шунке, поспите наренданим сиром и зачинима. Можете додати и кечап. Пеците 20-ак минута у рерни, док сир не порумени.
Служите топло, иако су ове пице лепе и хладне.
Ако сте осетљиви на кожу патлиџана, пре јела је ољуштите. Она ионако служи да се патлиџан не распадне.
И. Р.