Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT DANA

PICA PATLIDŽAN: Ova proteinska bomba lako se pravi i SPREMNA JE ZA 20 MINUTA, zavolećete je ČIM JE OKUSITE

23.01.2025. 17:54 17:56
Piše:
Izvor:
Dnevnik
пица
Foto: Dnevnik, I. R.

Patlidžan je omiljeni sastojak u mnogim svetskim kuhinjama. Ovo povrće bogato je vitaminima i mineralima, uključujući vitamin C, K i B6, kao i minerale poput kalijuma, magnezijuma i mangana.

Iako je patlidžan niskokaloričan i sadrži malo ugljenih hidrata, on pruža značajnu količinu dijetalnih vlakana, što ga čini savršenim izborom za one koji žele uravnoteženu ishranu. Takođe sadrži i manje količine proteina, što doprinosi njegovoj nutritivnoj vrednosti. 

Osim što je hranljiv, patlidžan ima sposobnost da apsorbuje ukuse začina i drugih namirnica, što ga čini nezamenljivim u pripremi raznovrsnih jela.

Patlidžan je prava proteinska bomba, što znači da možete da ga slobodno jedete ako želite da redukujete kilograme. Ovaj recept veoma je jednostavan, ne zahteva puno sastojaka ni vremena, a ukus je fantastičan.

Potrebno je:

  • 1 patlidžan srednje veličine
  • 2-3 paradajza
  • Malo šunke
  • Malo sira
  • Kečap po želji

Dobro operite patlidžan, ali ga nemojte ljuštiti. Isecite ga na kriške debele oko 1cm, posolite i potapkajte ubrusom da upijete višak vode. Preko njega stavite listić šunke, pospite narendanim sirom i začinima. Možete dodati i kečap. Pecite 20-ak minuta u rerni, dok sir ne porumeni.

Služite toplo, iako su ove pice lepe i hladne.

Ako ste osetljivi na kožu patlidžana, pre jela je oljuštite. Ona ionako služi da se patlidžan ne raspadne.

I. R.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar