light rain
3°C
21.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0918
usd
113.6593
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

OВО ЈЕ ПИТА КОЈУ СОФИЈА ЛОРЕН ЧЕСТО ПРИПРЕМА Тајна овог јела лежи у једноставности и хладном јогурту

21.01.2025. 09:55 10:01
Пише:
Извор:
Стил Курир
пита
Фото: pixabay/ilustracija

Најлепше је да је једете топлу уз шољу хладног јогурта.

Састојци:

           500 г хељдиних кора

           200 г проса

           2 чена белог лука

           2 кашике сецканог першуна

           1 кашичица мирођије

           600 г блитве, спанаћа или коприве

           со

           сунцокретово уље

Припрема:

1. Опрати просо у три воде. Ставити у три пута више воде с мало соли. Кувати 15 минута и оставити са стране да се прохлади.

2. За то време насецкати блитву и лагано је продинстати на три кашике уља. Благо посолити, додати бели лук, першун, мирођију, 1 дл воде и динстати 5 минута. Помешати с просом и масу добро изједначити.

3. У једној чаши помешати 3 кашике уља са 1 дл воде и тиме премазати сваку кору. Равномерно додати фил, замотати питу и тако док се сав фил не потроши.

4. Пећи 20 минута на средњој температури од 190 до 200 степени. Печену питу попрскати с мало воде и покрити крпом 5 минута.

5. Може се служити и хладна и топла.

Извор:
Стил Курир
Пише:
Пошаљите коментар