Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE PITA KOJU SOFIJA LOREN ČESTO PRIPREMA Tajna ovog jela leži u jednostavnosti i hladnom jogurtu

21.01.2025. 09:55 10:01
Piše:
Izvor:
Stil Kurir
пита
Foto: pixabay/ilustracija

Najlepše je da je jedete toplu uz šolju hladnog jogurta.

Sastojci:

           500 g heljdinih kora

           200 g prosa

           2 čena belog luka

           2 kašike seckanog peršuna

           1 kašičica mirođije

           600 g blitve, spanaća ili koprive

           so

           suncokretovo ulje

Priprema:

1. Oprati proso u tri vode. Staviti u tri puta više vode s malo soli. Kuvati 15 minuta i ostaviti sa strane da se prohladi.

2. Za to vreme naseckati blitvu i lagano je prodinstati na tri kašike ulja. Blago posoliti, dodati beli luk, peršun, mirođiju, 1 dl vode i dinstati 5 minuta. Pomešati s prosom i masu dobro izjednačiti.

3. U jednoj čaši pomešati 3 kašike ulja sa 1 dl vode i time premazati svaku koru. Ravnomerno dodati fil, zamotati pitu i tako dok se sav fil ne potroši.

4. Peći 20 minuta na srednjoj temperaturi od 190 do 200 stepeni. Pečenu pitu poprskati s malo vode i pokriti krpom 5 minuta.

5. Može se služiti i hladna i topla.

Izvor:
Stil Kurir
Piše:
Pošaljite komentar