Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОСВЕЖАВА БОЉЕ ОД СЛАДОЛЕДА: Обрадујте своја чула ХЛАДНОМ СУПОМ ОД КРАСТАВАЦА

01.07.2024. 12:17 12:25
Пише:
Фото: Pixabay.com

Ова хладна супа од краставаца инспирисана је шпанским гаспаћом – припрема се од свежих краставаца и не кува се.

Када се температуре у термометру подигну изнад 35 степени желимо освежавајућа и хладна јела око којих не морамо превише да се трудимо.

Ова хладна супа од свежих краставаца савршен је избор. Уз добар блендер или сецкалицу поврћа може се спремити за мање од пет минута, пише Пун куфер.

Послужите је као хладно пређело или међуоброк у врући летњи дан.

Састојци:

– 600 г свежих краставаца

– 150 г грчког јогурта

– 3 гранчице свеже нане

– 1 лимета

– шака свежег влашца

– со и бибер по жељи

Припрема:

Огулите краставце, очистите коштице и насецкајте на коцке. Убаците их с грчким јогуртом у сецкалицу поврћа или блендер и претворите у густу супу.

Потом у блендер додајте и свеже зачинско биље и сок једне лимете. Посолите и побиберите по жељи.

Послужите хладно.

Krstarica.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
КАКО ДА СЕ БРЗО РАСХЛАДИТЕ? Ево који део тела треба прво да освежите; Одмах ће вам бити пријатније

КАКО ДА СЕ БРЗО РАСХЛАДИТЕ? Ево који део тела треба прво да освежите; Одмах ће вам бити пријатније

19.06.2024. 10:02 10:26
Лубеница је најлепша кад је хладна и слатка, али ЈЕСТЕ ЛИ ЈЕ НЕКАД ЈЕЛИ СЛАНУ? Пробајте је уз ПИЛЕЋЕ РАЖЊИЋЕ

Лубеница је најлепша кад је хладна и слатка, али ЈЕСТЕ ЛИ ЈЕ НЕКАД ЈЕЛИ СЛАНУ? Пробајте је уз ПИЛЕЋЕ РАЖЊИЋЕ

15.06.2024. 13:52 14:04
ХЛАДНА ‘СУПА’ ОД ЈАГОДА: Освежавајућа ПОСЛАСТИЦА без које више нећете моћи да замислите лето; Ево који је РЕЦЕПТ

ХЛАДНА ‘СУПА’ ОД ЈАГОДА: Освежавајућа ПОСЛАСТИЦА без које више нећете моћи да замислите лето; Ево који је РЕЦЕПТ

02.06.2024. 20:22 20:36