ОСВЕЖАВА БОЉЕ ОД СЛАДОЛЕДА: Обрадујте своја чула ХЛАДНОМ СУПОМ ОД КРАСТАВАЦА
Ова хладна супа од краставаца инспирисана је шпанским гаспаћом – припрема се од свежих краставаца и не кува се.
Када се температуре у термометру подигну изнад 35 степени желимо освежавајућа и хладна јела око којих не морамо превише да се трудимо.
Ова хладна супа од свежих краставаца савршен је избор. Уз добар блендер или сецкалицу поврћа може се спремити за мање од пет минута, пише Пун куфер.
Послужите је као хладно пређело или међуоброк у врући летњи дан.
Састојци:
– 600 г свежих краставаца
– 150 г грчког јогурта
– 3 гранчице свеже нане
– 1 лимета
– шака свежег влашца
– со и бибер по жељи
Припрема:
Огулите краставце, очистите коштице и насецкајте на коцке. Убаците их с грчким јогуртом у сецкалицу поврћа или блендер и претворите у густу супу.
Потом у блендер додајте и свеже зачинско биље и сок једне лимете. Посолите и побиберите по жељи.
Послужите хладно.
Krstarica.rs/ Дневник