Наследница МЕРИМЕ ЊЕГОМИР прави НАЈБОЉЕ ТОРТЕ у Србији! Љубица је потпуно ПРОМЕНИЛА ПРОФЕСИЈУ, а ово је РЕЦЕПТ за њен ОМИЉЕНИ крем (ФОТО)
Љубица Његомир, најстарија наследница наше иконе народне музике Мериме Његомир, врло је храбра дама, а њена прича била је инспирација многим припадницама нежнијег пола да промене свој живот из корена.
Наиме, наследивши од мајке упорност и неустрашивост, иако је била на лидерским позицијама у веома успешним компанијама у области маркетинга, повукла је врло радикалне потезе, дала је отказ и посветила се приватном бизнису. Главни мотив јој је био да има флексибилно радно време, како би могла више да се посвети ћерки.
И док је била на прекретници, у преломном моменту наишла је на радионицу за прављење торти. Схватила је то као велику смерницу поред пута, јер је имала већ искуства са делатностима које се баве производњом хране, те је упловила у свет слаткиша.
Осам година касније, поседује једну од најпознатијих посластичарница у Београду, а без "Његомир торти" готово ниједно славље не може да прође. Али, Љубица истиче да се ту не зауставља, већ јој је главни циљ да у будућности још више развије посао.
Свакодневно се суочава са бројним изазовним захтевима, а неколико пута се дешавало да поруџбине њен тим оставе без текста.
До сада сам имала прилике да се сусретнем са најразличитијим жељама и захтевима. Свакако, оне које су изазвале највише смеха и неверице су специјалне порудзбине у облику одређених делова тела - рекла је кроз смех Љубица Његомир за наш магазин и додала:
Уметност прављења торти досегла је ниво на ком је могуће направити посластице о каквим сте само маштали. Тако да можемо изаћи у сусрет са понудом слаткиша за сваку прилику коју можете замислити, истиче.
Иако је многима декорација на првом месту, наследница чувене певачице Мериме Његомир подвлачи да јој је важније да сви буду још задовољнији укусом.
Одабир укуса торте углавном остаје у сенци декорације, која мора бити перфектна. Моја мисија је била да изведем да квалитет декорације прати још квалитетнији укус торте која се поручи. У томе слободно могу рећи да сам успела, наглашава.
Као омиљени фил за бројне посластице Љубица је издвојила ванил крем.
Овај фил је одличан. Може да се стави у разне посластице попут: принцес крофни, воћних корпица, у торту Москва шнит, а неко га чак ставља и у шненокле. Свакако, топла препорука, рекла је Љубица и поделила рецепт из њене посластичарнице.
Како се прави ванил крем?
Састојци:
1л млека
250г шећера
7 жуманаца
100 г густина
Припрема:
У загрејано млеко сипати полако 7 добро умућених жуманаца. Потом постепено додавати густин уз стално мешање, да се не би створиле грудвице. Након што се све добро сједини, додају се остали састојци, само је битно да се константно меша фил. Када проври, смањити ватру и још мало га оставити на шпорету уз непрекидно мешање. Потом оставити да се ванил крем охлади и затим га сипати у жељене колаче или торте.
Дневник/Стил Курир