Направите ГРЧКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Топи се у устима, сва чула уживају
Бујурди се једноставно припрема, од само неколико састојака, а укус се дуго памти.
Традиционално грчко јело пореклом је из Солуна, а углавном се служи као пређело.
Бујурди се може јести и за доручак, а идеалан је и као лаган ручак, уз хлеб или неки прилог.
Тајна овог специјалитета је у савршеном комбиновању једноставних намирница. Спојени су укуси сланог фета сира, слаткасте паприке и мирисног першуна и оригана.
Састојци:
1 средњи или већи парадајз
250 грама фета сира
1 паприка
200 г качкаваља, изренданог или исеченог на листиће
со
першун, оригано
маслиново уље
Припрема:
Исеците парадајз на коцкице, па додајте у чинију. Измрвите фету и додајте парадајзу.
Паприку исеците на трчице или коцкице и додајте prеthodnim састојцима. Прелијте маслиновим уљем, па додајте зачине.
Све добро измешајте и ставите у плех или тепсију да се пече 10 минута у загрејаној рерни на 200 степени.
Два минута пред крај печења прекријте бујурди качкаваљем.
Informеr.rs/ Дневник