Napravite GRČKI SPECIJALITET: Topi se u ustima, sva čula uživaju
Bujurdi se jednostavno priprema, od samo nekoliko sastojaka, a ukus se dugo pamti.
Tradicionalno grčko jelo poreklom je iz Soluna, a uglavnom se služi kao pređelo.
Bujurdi se može jesti i za doručak, a idealan je i kao lagan ručak, uz hleb ili neki prilog.
Tajna ovog specijaliteta je u savršenom kombinovanju jednostavnih namirnica. Spojeni su ukusi slanog feta sira, slatkaste paprike i mirisnog peršuna i origana.
Sastojci:
1 srednji ili veći paradajz
250 grama feta sira
1 paprika
200 g kačkavalja, izrendanog ili isečenog na listiće
so
peršun, origano
maslinovo ulje
Priprema:
Isecite paradajz na kockice, pa dodajte u činiju. Izmrvite fetu i dodajte paradajzu.
Papriku isecite na trčice ili kockice i dodajte prethodnim sastojcima. Prelijte maslinovim uljem, pa dodajte začine.
Sve dobro izmešajte i stavite u pleh ili tepsiju da se peče 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Dva minuta pred kraj pečenja prekrijte bujurdi kačkavaljem.
Informer.rs/ Dnevnik