Мохито без алкохола: Кафа са листовима нане
Иако вам на први поглед баш и не звучи као добра идеја да експериментишете у вези са својом првом јутарњом кафом, наш је предлог да предстојећег лета ипак пробате... Нећете се покајати.
Освежавајући напитак, смеђи шећер и листове нане углавном повезујемо са мохитом.
Тешко да би некоме пала на памет јутарња кафа. Но, чини се да и јутро може другачије да вам почне.
У питању је ледена кафа за коју су вам потребни листови нане, жути шећер, кафа, пуномасно млеко и лед.
Састојци (за две шоље):
20-30 листова нане, плус неколико листова за украс,
2-3 кашике жутог шећера,
2 шољице вруће кафе,
пуномасно млеко за пунији укус,
лед
Припрема:
1. Припремити кафу, било да се ради о оној из апарата или инстант варијанти, као и сваког другог дана.
2. Поделити листове нане - у свако шољицу по петнаестак комада. Не бојте се, нећете претерати.
3. Додати шећера по укусу.
4. Измрвити шећер и листове нане дрвеним или металним штапом.
5. Кад осетите снажан мирис нане, улити кафу и промешати док се сав шећер потпуно не отопи.
6. Након тога још само додати млека по укусу, уз великодушну количину леда и мало нане за декорацију.