МИМОЗА САЛАТА КАКВУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ Рецепт вам је ОВДЕ а тајна је у овом састојку (ФОТО)
Ово је неодољив рецепт за мимоза салату, која је неприкосновена на српским трпезама у свако доба године. Управо у добар празника, када трпезе обилују разноврсним јелима, ова салата се истиче својом једноставношћу и богатством укуса.
Као и многе омиљене посластице, мимоза салата не захтева пуно времена за припрему, а упечатљивим додацима може постати права деликатеса који ће одушевити ваше госте.
Рецепт за мимоза салату
Потребно је:
– кромпир средње величине 4 комада
– кувана јаја 4 комада
– стишњена шунка 300 г
– качкаваљ 300 г
– кисела павлака 350 г
– мајонез 150 г
– со по укусу
– зачини по укусу
Како припремити:
Скувајте кромпир у љусци и кад се охлади ољуштите га. Помешајте киселу павлаку и мајонез, па зачините по укусу. Све састојке рендајте и сваки састојак у два слоја слажите у чинију. Од куваних јаја одвојте 2 жуманцета за декорацију, а остало рендајте.
Дно чиније премажите слојем прелива од мајонеза и павлаке, преко нарендајте кромпир, па посолите и преко кромпира нанесите слој прелива. Преко тог слоја ставите изрендану стишњену шунку и танко премажите преливом.
Потом нарендајте слој куваних јаја, посолите и премажите преливом. На крају нарендајте качкаваљ и декоришите врх остацима од јаја.
Крстарица/Блиц