Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МИМОЗА САЛАТА КАКВУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ Рецепт вам је ОВДЕ а тајна је у овом састојку (ФОТО)

27.04.2024. 09:17 09:22
Пише:
Фото: Prinscreen/ Instagram

Ово је неодољив рецепт за мимоза салату, која је неприкосновена на српским трпезама у свако доба године. Управо у добар празника, када трпезе обилују разноврсним јелима, ова салата се истиче својом једноставношћу и богатством укуса.

Као и многе омиљене посластице, мимоза салата не захтева пуно времена за припрему, а упечатљивим додацима може постати права деликатеса који ће одушевити ваше госте.

Рецепт за мимоза салату

Потребно је:

– кромпир средње величине 4 комада

– кувана јаја 4 комада

– стишњена шунка 300 г

– качкаваљ 300 г

– кисела павлака 350 г

– мајонез 150 г

– со по укусу

– зачини по укусу

Како припремити:

Скувајте кромпир у љусци и кад се охлади ољуштите га. Помешајте киселу павлаку и мајонез, па зачините по укусу. Све састојке рендајте и сваки састојак у два слоја слажите у чинију. Од куваних јаја одвојте 2 жуманцета за декорацију, а остало рендајте.

Дно чиније премажите слојем прелива од мајонеза и павлаке, преко нарендајте кромпир, па посолите и преко кромпира нанесите слој прелива. Преко тог слоја ставите изрендану стишњену шунку и танко премажите преливом.

Потом нарендајте слој куваних јаја, посолите и премажите преливом. На крају нарендајте качкаваљ и декоришите врх остацима од јаја.

Крстарица/Блиц

 

Пише:
Пошаљите коментар