Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LAZANJE OD TIKVICA gotove su za tili čas: Preukusno i lagano letnje jelo

13.07.2024. 11:49 12:08
Piše:
Foto: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Ove lazanje sadrže samo tikvice i sir i NIMALO BRAŠNA ili TESTENINE

Jednostavno se prave, samo je važno da pre pipreme isečete tikvice i posolite ih da bi pustile vodu.

Sastojci:

4-5 srednjih do velikih tikvica, isečenih po dužini na tanke kriške

2 kašike maslinovog ulja

3 kašičice soli

1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera

600 g mlevene govedine

1 veliki žuti luk, iseckan

3 čena belog luka, zgnječena

700 ml paradajz sosa

1/2 veze peršuna, seckanog

1 kašičica bosiljka, iseckana

400 g rendanog sira mocarela

400 g rikota sira

80 g parmezana, izrendanog

1 veliko jaje

Priprema:

Tikvice isecite na tanke kriške po dužini, pospite sa dve kašičice soli i ostavite da puste tečnost.

Zagrejte tiganj na jakoj vatri.

Tikvice premažite sa obe strane maslinovim uljem i začinite sa 1/2 kašičice bibera. Pecite sa svake strane dok ne omekšaju i počnu da se lepe za tepsiju.

Zagrejte rernu na 190 stepeni.

Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u dubokom loncu na srednjoj vatri i dodajte mleveno meso.

Dinstajte meso, neprestano lomeći varjačom, oko 5 minuta.

Dodajte seckani crni luk i dinstajte još 5 minuta, a zatim dodajte beli luk i dinstajte još minut.

Sipajte paradajz sos i polovinu bosiljka i peršuna.

Začinite sa 1 kašičicom soli i pola kašičice bibera.

Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 10 minuta, povremeno mešajući.

Dodati začine po ukusu, pa skloniti sa vatre i ostaviti po strani.

U činiji pomešajte četvrtinu mocarele, rikota sir, parmezan, 1 jaje, ostatak bosiljka i peršuna i 1/2 kašičice soli. Dobro promešati.

Na dno posude za pečenje ili pleha centimetra rasporedite oko pola šolje fila od mesa.

Pokrijte slojem tikvica, sipajte trećinu fila od mesa, pospite četvrtinom mocarele i prelijte filom od sira.

Ponovite u tri sloja - tikvice, fil od mesa, fil od mocarele i sira.

U lazanje zabodite desetak čačkalica, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 do 45 minuta.

Skinite foliju i pecite lazanje još 3-4 minuta.

Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim isecite i poslužite.

Informer.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
PRŽENE TIKVICE NA ŠPANSKI NAČIN: Ovaj brzi ručak će vas oduševiti, prava ERUPCIJA UKUSA na koju niko nije ostao ravnodušan

PRŽENE TIKVICE NA ŠPANSKI NAČIN: Ovaj brzi ručak će vas oduševiti, prava ERUPCIJA UKUSA na koju niko nije ostao ravnodušan

20.05.2024. 14:43 14:56
MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

13.05.2024. 15:04 15:28
UŽIVAJTE U EKSPLOZIJI UKUSA Probajte tikvice sa punjenjem od KINOE i FETA SIRA

UŽIVAJTE U EKSPLOZIJI UKUSA Probajte tikvice sa punjenjem od KINOE i FETA SIRA

17.05.2024. 09:53 10:03