КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА ХАРА ИНТЕРНЕТОМ Препун чоколаде, лако се прави, топи се у устима!
Ако волите брзе, једноставне и здравије рецепте који не захтевају гомилу састојака ни сате проведене у кухињи, овај колач без брашна је баш за вас!
На ТикТок профилу смусена.палмица пронашли смо рецепт који је преко ноћи освојио интернет – и то с пуним правом. Без брашна, али пун укуса, овај десерт је идеалан за све који желе нешто слатко, а да при том не "згреше" превише.
Захваљујући свом једноставном саставу и невероватној текстури која се буквално топи у устима, овај колач је постао хит међу љубитељима здравијих слаткиша, али и онима који избегавају глутен. Ево како да направите најукуснији колач без брашна који је освојио интернет.
Потребно је:
За бисквит:
- 200 г црне чоколаде
- 130 г меканог путера
- 4 јаја (одвојити беланца од жуманаца)
- 100 г шећера
- 40 г какао праха
- 1 кашичица прашка за пециво (по жељи)
За ганаш крем и декорацију:
- 100 г црне чоколаде
- 100 мл слатке павлаке
- Свеже јагоде (или друго воће по избору)
Припрема:
Истопите чоколаду и путер: У шерпици на лаганој ватри или на пари истопите 200 г црне чоколаде са 130 г путера док се потпуно не сједине у глатку смесу.
Умутите беланца: У посебној чинији умутите беланца уз постепено додавање 100 г шећера, док не добијете чврст снег.
Припремите чоколадну основу: У прохлађену смесу чоколаде и путера додајте 4 жуманца, просејани какао и прашак за пециво (ако користите). Све добро измешајте.
Пажљиво умешајте умућена беланца у чоколадну смесу, лагано мешајући како би смеса остала ваздушаста. Сипајте смесу у обложен или подмазан калуп и пеците у претходно загрејаној рерни на 170°Ц око 20–25 минута. Колач треба да остане сочан у средини.
Припремите ганаш крем: Истопите 100 г чоколаде са 100 мл слатке павлаке, мешајући док не добијете сјајну кремасту смесу. Када се колач прохлади, прелијте га ганаш кремом и декоришите свежим јагодама.