light rain
20°C
23.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА ХАРА ИНТЕРНЕТОМ Препун чоколаде, лако  се прави, топи се у устима!

23.04.2025. 17:33 17:40
Пише:
Извор:
блиц.рс
с
Фото: Pexels.com, ilustracija

Ако волите брзе, једноставне и здравије рецепте који не захтевају гомилу састојака ни сате проведене у кухињи, овај колач без брашна је баш за вас!

На ТикТок профилу смусена.палмица пронашли смо рецепт који је преко ноћи освојио интернет – и то с пуним правом. Без брашна, али пун укуса, овај десерт је идеалан за све који желе нешто слатко, а да при том не "згреше" превише.

Захваљујући свом једноставном саставу и невероватној текстури која се буквално топи у устима, овај колач је постао хит међу љубитељима здравијих слаткиша, али и онима који избегавају глутен. Ево како да направите најукуснији колач без брашна који је освојио интернет.

Потребно је:

За бисквит:

- 200 г црне чоколаде

- 130 г меканог путера

- 4 јаја (одвојити беланца од жуманаца)

- 100 г шећера

- 40 г какао праха

- 1 кашичица прашка за пециво (по жељи)

За ганаш крем и декорацију:

- 100 г црне чоколаде

- 100 мл слатке павлаке

- Свеже јагоде (или друго воће по избору)

a
Фото: Pexels.com, ilustracija

Припрема:

Истопите чоколаду и путер: У шерпици на лаганој ватри или на пари истопите 200 г црне чоколаде са 130 г путера док се потпуно не сједине у глатку смесу.

Умутите беланца: У посебној чинији умутите беланца уз постепено додавање 100 г шећера, док не добијете чврст снег.

Припремите чоколадну основу: У прохлађену смесу чоколаде и путера додајте 4 жуманца, просејани какао и прашак за пециво (ако користите). Све добро измешајте.

Пажљиво умешајте умућена беланца у чоколадну смесу, лагано мешајући како би смеса остала ваздушаста. Сипајте смесу у обложен или подмазан калуп и пеците у претходно загрејаној рерни на 170°Ц око 20–25 минута. Колач треба да остане сочан у средини.

Припремите ганаш крем: Истопите 100 г чоколаде са 100 мл слатке павлаке, мешајући док не добијете сјајну кремасту смесу. Када се колач прохлади, прелијте га ганаш кремом и декоришите свежим јагодама.

 

 

Извор:
блиц.рс
Пише:
Пошаљите коментар