Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Магични спој меса и зачина

ИЗ ЛЕСКОВЦА ДО ВАШЕГ ТАЊИРА Како припремити савршене ћевапе и пљескавице према традиционалном рецепту ОТКРИВАМО тачну сразмеру млевеног меса

05.11.2024. 20:25 20:31
Пише:
ћевапи
Фото: pixabay/ilustracija

Добри ћевапи и пљескавице се могу пронаћи у сваком делу наше земље, мада за праве мајсторе наводе јужни део, илити Лесковац.

Чак је и реномирани кулинарски магазин "Taste atlas", прогласио роштиљ из овог града као најбоље јело од млевеног меса у Европи.

Међутим, да бисте се и ви искусили у прављењу овог специјалитета, битна је сразмера састојака које бисте користили за њега.

Према писању "Гастро 24 сата", на 500 грама млевеног меса потребно је једна главица црног лука, неколико чена белог лука, кашичица соли и пола кашичице бибера. Ако буде било потребе, можете додати пола кашичице соде бикарбоне али и мало воде.

Да би добили на хрскавости, можете у уље додати млевену паприку.

Када је одабир меса у питању, за прављење ћевапа је најбоље да одаберете мешавину јунетине и овчетине или јунетине и јањетине. С друге стране, много њих воли да комбинује јунетину и свињетину.

Она.рс

Извор:
Она.рс
Пише:
Пошаљите коментар