Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Никад лакше до омиљене зимнице

ИСПЕЋИ ПАПРИКУ на шпорету са равном плочом? ДА, МОГУЋЕ ЈЕ! Олакшајте себи уз проверени трик са ТикТока!

20.11.2024. 14:16 14:29
Пише:
паприка
Фото: ChatGPT

Јесен је ступила на сцену и време за припрему зимнице је прошло, многе жене у градовима суочавају се с изазовом како да нађу практичан начин за печење паприка, посебно када немају приступ традиционалној пећници на дрва.

Срећом, ТикТок је понудио иновативно решење које је многима олакшало ову сезону припреме зимнице.

Револуционарни ТикТок савет: Печење паприка на равној плочи

ТикТок, као незаобилазна платформа за дељење куварских трикова и савета, представио је једноставан и ефикасан начин за печење паприка. Зилха Тртовац Смакић, инфлуенсерка, поделила је идеју која је брзо постала хит међу корисницима друштвених мрежа.

Како функционише ова метода?

Уместо да користите класичну пећницу, Зилха је показала да можете искористити равну плочу на шпорету. На метални део за одлагање вруће посуде, обично намењен за шерпе и лонце, поставите паприке. Ова једноставна промена у техници печења омогућава равномерно печење паприка, чиме се постиже одличан укус и мирис у само неколико минута.

Кораци до савршене зимнице

1. Припрема поврћа: Оперите паприке и припремите их за печење. Исеците их на пола и извадите семе ако желите, или их оставите целе за интензивнији укус.

2. Пронађите прави прибор: Поставите метални део за одлагање вруће хране на равну плочу спорета. Ово ће вам омогућити да паприке равномерно пеку, јер ће се топлота дистрибуирати равномерно испод паприке, а притом нећете уништити плочу.

3. Печење: Ставите паприке на метални део и укључите спорет на средње високу температуру. Паприке ће се пећи брзо и ефикасно, а ваша кухиња ће се испунити пријатним мирисом.

4. Зимница готова: Након печења, једноставно скините паприке са плоче и ставите их у кесице или тегле док су још топле. Додајте мало белог лука, зачина и по жељи, маслиновог уља. Затворите тегле и оставите их да се охладе.

Зашто ова метода ради?

Ова иновативна метода користи директну топлину са равне плоче, која је довољно јака да ефектније пече паприке, док је и једноставна за коришћење у урбаној средини где традиционалне пећнице нису увек доступне. Зилха Тртовац Смакић је показала да је могуће брзо припремити савршену зимницу уз минималан труд и опрему.

Ова ТикТок идеја за печење паприка представља савршен пример како модерна технологија и креативне идеје могу поједноставити традиционалне куварске технике. Ако сте у потрази за брзим и ефикасним начином да припремите зимницу ове сезоне, не тражите даље – једноставно пратите савете Zilhe Trtovac Smakic и уживајте у савршено печеним паприкама које ће бити прави хит на вашем столу.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар