ИСКОРИСТИТЕ ЈАЈА ОД УСКРСА: Лак и брз рецепт за НЕВЕРОВАТАН УКУС
Ових дана је актуелно питање шта радити са јајима која су се поломила и са онима, која су попуцала при кувању.
Пуњена јаја су савршена за оне дане након Ускрса, када не знате шта да радите са вишком куваних јаја.
Можете бирати пуњење, а за коју год опцију да се определите нећете погрешити. У наставку вам представљамо један класични рецепт за пуњена јаја.
Састојци: 10 јаја, 3 кисела краставчића, 2 кашике киселе павлаке, 100 грама мајонеза, кашичица сенфа, со, мирођија.
Припрема:
Обарите јаја и ставите их у хладну воду да се брже охладе. Охлађена јаја оцедите од воде и осушите.
Очистите љуску и пресеците јаја на пола. Извадите жуманца и испасирајте у чинији виљушком.
Додајте мајонез, павлаку, сенф, ситно исецкане краставчиће, мало мирођије и соли по жељи. Измешајте надев и напуните сваку половину беланцета њим.
Служите пуњена јаја расхлађена као пређело.
(Kurir.rs/I.M.)