Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

И НАЈИСКУСНИЈИМ ДОМАЋИЦАМА СЕ ПОТКРАДУ ОВЕ ГРЕШКЕ Ако правите крофне, не радите ово

13.05.2024. 15:56 16:06
Пише:
Фото: Ilustarcija pixabay

Да вам крофне не би биле жилаве и сувишне масне немојте правити ове грешке.

1. Користите прашак за пециво, а не квасац, а да би биле ваздушасте, заборавите на прашак за пециво.

2. Не остављате тесто да се удвостручи. Сачекајте да се тесто удвостручи иначе ће крофне бити жилаве. 

3. Погрешна температура и количина масноће. Ако крофне не пливају у масти, добићете уштипке. Опримална температура за пржење крофни је 180 до 190 степени. Ако користите нижу температуру добићете тешко тесто, јер ће крофне да упију вишак масноће. На високој температури крофне ће унутра остати живе а споља ће да загоре.

Alo.rs

Пише:
Пошаљите коментар
ПОСНЕ КРОФНЕ СУ ОСВОЈИЛЕ СВЕТ Невероватно али истинито, и током поста можете се засладити својом омиљеном посластицом

ПОСНЕ КРОФНЕ СУ ОСВОЈИЛЕ СВЕТ Невероватно али истинито, и током поста можете се засладити својом омиљеном посластицом

06.04.2024. 11:32 11:36