И НАЈИСКУСНИЈИМ ДОМАЋИЦАМА СЕ ПОТКРАДУ ОВЕ ГРЕШКЕ Ако правите крофне, не радите ово
13.05.2024.
15:56
16:06
Коментари (0)
Да вам крофне не би биле жилаве и сувишне масне немојте правити ове грешке.
1. Користите прашак за пециво, а не квасац, а да би биле ваздушасте, заборавите на прашак за пециво.
2. Не остављате тесто да се удвостручи. Сачекајте да се тесто удвостручи иначе ће крофне бити жилаве.
3. Погрешна температура и количина масноће. Ако крофне не пливају у масти, добићете уштипке. Опримална температура за пржење крофни је 180 до 190 степени. Ако користите нижу температуру добићете тешко тесто, јер ће крофне да упију вишак масноће. На високој температури крофне ће унутра остати живе а споља ће да загоре.
Alo.rs