(ФОТО) СРПСКА КУХИЊА У 20 НАЈБОЉИХ Овај наш СПЕЦИЈАЛИТЕТ има највећу оцену, а ево које земље су ИЗДОМИНИРАЛЕ за шпоретом
Како се ближи крај године, многи сајтови праве листе најбољих и најгорих... Овог пута је гастрономски сајт Тејст атлас направио листу 100 најбољих кухиња на свету и може се рећи да се српска добро котира. Наиме, наша кухиња је ушла у Топ 20.
Наиме, они су на основу 395.205 (271.819) оцена јела и 115.660 (80.863 важећих) оцена прехрамбених производа ове кухиње су забележиле најбоље просечне оцене за својих 50 најбољих јела и производа. Ако две светске кухиње имају исту оцену, она са боље оцењеним јелом је боље рангирана на листи.
На првом месту је италијанска, затим јапанска, трећа је грчка, следи португалска, кинеска, индонежанска, мексичка, француска на осмом месту, затим шпанска, перуанска, индијска, бразилска, пољска, аргентинска, турска, америчка, тајландска, корејска, а на 20. је српска.
Осим пиротске пеглане кобасице, петровачки кулен, футошки купус, мирочки сир, ужичка пршута, затим пљескавица, ајвар, пасуљ, гибаница, слатко, маковњача, бурек са сиром, сарма, карађорђева шницла, пребранац, крофне и урнебес имају одличне оцене на овом гастро-сајту.
Такође, наша комплет лепиња је проглашена најбољим доручком на свету.
Дневник/Пинк