Eво како се ПРАВИЛНО ЧУВА МАСЛИНОВО УЉЕ и који му је рок трајања

Да је здраво - здраво је. То сви знамо. Али, ево како да нам потраје што дуже...
а
Фото: Pixabay.com

Маслиново уље треба држати што даље од шпорета, саветују кулинарски експерти.

Уколико уље чувате поред рингли на шпорету, топлота може покварити његов укус.

Држање уља на топлом и осветљеном месту чини да оно поприми устајали укус и временом постане попут сирћета.

Како би спречили да тога дође, морате га чувати на хладном и мрачном месту, и водити рачина да буде добро затворено. Јер кисеоник, топлота и светло су три највећа непријатеља маслиновог уља.

Погрешно је и устаљено мишљење да ово уље може дуго да се чува. Укус се временом погоршава, те отворену флашу морате искористити у року од шест месеци од куповине.

Ипак, флаше које стоје неотворене имају дужи рок трајања, и ако се правилно чувају, задржавају укус и до две године.

Крстарица.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.0668
Најновије вести