clear sky
0°C
04.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1155
usd
113.9588
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ДАНА

АКО НИСТЕ СВЕ ПОПИЛИ НОЋАС, ИМАМО РЕШЕЊЕ Сочна торта од тамног пива за ДАН ПОСЛЕ

01.01.2025. 11:01 11:11
Пише:
Извор:
Дневник
torta
Фото: Pixabay

Нема ничег горег од топлог пива, кажу искусни. Па, ако вам је од синоћ остало „течног хлеба“, немојте га бацати. Направите овај укусни колач за „дан после руске салате“.

Састојци:
За бисквит:
8 кашика маслаца
7 кашика какао праха
250 г оштрог брашна
200 г смеђег шећера
2 кашике млека у праху
3 кашике прашка за пециво
2 јаја
500 мл тамног пива
2 кашике шећера
Састојци за крем:
200 г шећера
3 кашике брашна
300 мл млека
250 г маслаца
2 кашичице екстракта ваниле
пола шоље меканих карамел бомбона
Припрема крема:
Помешајте шећер, брашно и прстохват соли, па додајте млеко. Кувајте на средњој ватри уз стално мешање док не проври. Скините са ватре, прелијте у другу посуду, прекријте фолијом и ставите у фрижидер на два сата.
Припрема бисквита:
Загрејте рерну на 180 степени. Калуп за печење премажите маслацем и поспите какао прахом. Помешајте брашно, шећер, какао у праху, млеко у праху, прашак за пециво и прстохват соли. У другој посуди умутите јаја, маслац и 400 мл пива. Додајте мокре састојке сувима и мешајте док се не сједини. Смесу прелијте у припремљени калуп и пеците око 40 минута.
Док се бисквит пече, преостало пиво кувајте на јакој ватри док не проври. Скините са ватре, додајте мало шећера и оставите да се сируп охлади. Када је бисквит готов, избушите мале рупе и прелијте га сирупом од пива и шећера.
Завршетак крема:
Извадите крем из фрижидера и оставите да одстоји око 20 минута. Додајте маслац и умутите миксером. Додајте екстракт ваниле и наставите да мутите док крем не постане лаган и пенаст.
Финална припрема:
Крему распоредите преко бисквита и поспите исецканим карамел бомбонама.
Ова торта је довољна за шесторо људи, а за припрему је потребно око 80 минута.
 

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар