ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 120 ГОДИНА ЛОВСТВА У БЕЧЕЈУ Кулинари зачинили ловачки јубилеј
Почетак обележавања вредног јубилеја – 120 година ловства у Бечеју кроз традиционално атрактивну манифастацију „Дан ловачког удружења Бечеј“ одржан је минулог викенда и поред кише и хладног времена.
- Згуснут календар дешавања разних манифестација није нам дозволио да нашу одложимо, али биће још активности везаних за јубилеј. Прва је већ у петак, 20. септембра, када ће у Народној библиотеци бити промоција књиге проф. Др Милоша Беуковића „Век ловства у Војводини“, а до краја године ћемо организовати изложбу поводом нашег јубилеја у Градском музеју Бечеј и свечану Академију и Ловачки бал - вели у име организатора Мирослав Силашки.
Ипак, одржано је такмичење у кувању срнећег гулаша. Пријавило се 16 екипа, али су само четири учествовале у такмичењу, остали су узели месо и кували у породичном амбијенту. Што се тиче гулаша од јелена за грађанство, оба бакрача су испражњена до дна, продато је 230 порција, а да је било још толико плануло би, пошто је Нада Чобанов, куварица србобранског Ловачког дома, скувала изузетно укусно јело.
Иако су само четири екипе учествовале у такмичење 15. манифестације бечејских ловаца, жири је оцењивао јела. Победнички пехар припао је екипи „Три А“, а кувар је био Атила Рапчаг из Бечеја, друго место и пехар освојила је екипа „Боле и другари“ са Божидаром Букуровим крај котлића, треће екипа „Лако ћемо“, чији је кувар био Александар Маго из Дрљана, и медаља је додељена четвртопласираном Александру Црвеном, који је кувао за екипу „Цреп и цигла“.
Текст и фото: В. Јанков