POČELO OBELEŽAVANJE 120 GODINA LOVSTVA U BEČEJU Kulinari začinili lovački jubilej
Početak obeležavanja vrednog jubileja – 120 godina lovstva u Bečeju kroz tradicionalno atraktivnu manifastaciju „Dan lovačkog udruženja Bečej“ održan je minulog vikenda i pored kiše i hladnog vremena.
- Zgusnut kalendar dešavanja raznih manifestacija nije nam dozvolio da našu odložimo, ali biće još aktivnosti vezanih za jubilej. Prva je već u petak, 20. septembra, kada će u Narodnoj biblioteci biti promocija knjige prof. Dr Miloša Beukovića „Vek lovstva u Vojvodini“, a do kraja godine ćemo organizovati izložbu povodom našeg jubileja u Gradskom muzeju Bečej i svečanu Akademiju i Lovački bal - veli u ime organizatora Miroslav Silaški.
Ipak, održano je takmičenje u kuvanju srnećeg gulaša. Prijavilo se 16 ekipa, ali su samo četiri učestvovale u takmičenju, ostali su uzeli meso i kuvali u porodičnom ambijentu. Što se tiče gulaša od jelena za građanstvo, oba bakrača su ispražnjena do dna, prodato je 230 porcija, a da je bilo još toliko planulo bi, pošto je Nada Čobanov, kuvarica srbobranskog Lovačkog doma, skuvala izuzetno ukusno jelo.
Iako su samo četiri ekipe učestvovale u takmičenje 15. manifestacije bečejskih lovaca, žiri je ocenjivao jela. Pobednički pehar pripao je ekipi „Tri A“, a kuvar je bio Atila Rapčag iz Bečeja, drugo mesto i pehar osvojila je ekipa „Bole i drugari“ sa Božidarom Bukurovim kraj kotlića, treće ekipa „Lako ćemo“, čiji je kuvar bio Aleksandar Mago iz Drljana, i medalja je dodeljena četvrtoplasiranom Aleksandru Crvenom, koji je kuvao za ekipu „Crep i cigla“.
Tekst i foto: V. Jankov