Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ručak u prirodi za dve hiljade ljudi

16.02.2017. 18:35 13:52
Piše:

na periferiji Bačke Palanke. Prelep dan, puno vatri i đakonija, dobra kapljica i još bolja atmosfera, muzika, razgovori, susreti poznanika koji se dugo nisu videli...

Podsetili su se ljudi i starih običaja, a Miro Mijatović, jedan od organizatora Revene, kaže da ova manifestacija sa puno gurmanluka nema takmičarski karakter kao neke druge manifestacije u ovom kraju. Vrteli su se na ražnjevima prasići, jagnjići, pekao roštilj, mezile kobasice i kulenje, hvalila slanina, a većinom jelo suvo ili pečeno meso. Ipak, glavna atrakcija, a po tradiciji, bio je bik na ražnju.



Mišo Smiljanić je ove godine bio glavni majstor za najveću pečenicu od 450 kilograma. Takav ražanj je potrebno da se vrti osam-devet sati, a tek posle šest sati počelo je da se seče pečenje, pa opet da se vrti...Bilo je ovde i dosta predstavnica lepšeg pola koje su tog dana bile oslobođene kuvanja u kući, a lepo vreme omogućilo je roditeljima, a posebno dedama, da izvedu u prirodu unučad kojima će ovaj događaj ostati dugo u sećanju.



M. Sudžum

 

Piše:
Pošaljite komentar