Ručak u prirodi za dve hiljade ljudi
na periferiji Bačke Palanke. Prelep dan, puno vatri i đakonija, dobra kapljica i još bolja atmosfera, muzika, razgovori, susreti poznanika koji se dugo nisu videli...
Podsetili su se ljudi i starih običaja, a Miro Mijatović, jedan od organizatora Revene, kaže da ova manifestacija sa puno gurmanluka nema takmičarski karakter kao neke druge manifestacije u ovom kraju. Vrteli su se na ražnjevima prasići, jagnjići, pekao roštilj, mezile kobasice i kulenje, hvalila slanina, a većinom jelo suvo ili pečeno meso. Ipak, glavna atrakcija, a po tradiciji, bio je bik na ražnju.
Mišo Smiljanić je ove godine bio glavni majstor za najveću pečenicu od 450 kilograma. Takav ražanj je potrebno da se vrti osam-devet sati, a tek posle šest sati počelo je da se seče pečenje, pa opet da se vrti...Bilo je ovde i dosta predstavnica lepšeg pola koje su tog dana bile oslobođene kuvanja u kući, a lepo vreme omogućilo je roditeljima, a posebno dedama, da izvedu u prirodu unučad kojima će ovaj događaj ostati dugo u sećanju.
M. Sudžum