Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ribolov, svinjokolj i vojvođanski delikatesi na „MANIĆ – TISA 63”

03.12.2019. 21:32 21:49
Piše:

Zimski ribolov uz tradicionalni svinjokolj okupiće veliki broj gostiju na Osmoj međunarodnoj manifestaciji „Manić – Tisa 63”, koja će se održati 6. i 7. decembra u kampu kod brane u Novom Bečeju, najavljeno je na promociji te priredbe  u popularnom "Bibinju" na Ribljoj pijaci.

Osim toga, biće organizovano nadmetanje u nadevanju kobasica, kada će vrsni majstori pripremati kobasice po svojoj recepturi, a nakon čega će ih, ispržene na talandari, predati žiriju na ocenjivanje. Posetioce očekuje i manifestacija „Tradicionalni vojvođanski disnotor” s prikazom obrade svinjskog mesa, te akcija „Uradi sam”, u okviru koje će gosti sebi pripremati obrok, a u subotu, 7. decembra, održaće se takmičenje u obaranju ruku.

Tokom promocije manifestacije na Ribljoj pijaci, u ime Kluba ljubitelja Tise „Tisa 63” Dragan Vukotić objasnio je da je reč o međunarodnom takmičenju u ribolovu na manića, odnosno zimskog bakalara, koji obitava u Tisi, a „trza” na pecaroški štap noću.

– Ujedno ćemo otvoriti zimsku sezonu ribolova na manića, uz tradicionalni svinjokolj jer želimo našim gostima iz inostranstva da pokažemo kako se to radi na ovim prostorima – pojasnio je Vukotić, i dodao da će se pripremati razne đakonije, poput čvaraka, kobasica, masnog  paprikaša, salčića, švargli, pihtija... – Naša manifestacija se izdvaja od drugih po tome što gosti mogu učestvovati u akciji „Uradi sam”. Naši mesari će im pripremiti ražnjiće i kobasice, a oni će, sedeći oko logorske vatre uz Tisu, imati priliku da sebi pripreme obrok, kao i da razmene iskustva s ribolovcima i takmičarima.


Prijave još sutra

Prijave za učešće na manifestaciji „Manić – Tisa 63” mogu se podneti još danas putem sajta binmarkenting.rs/manictisa63  ili telefonom 063/179-76-39, a više informacija može se naći na „Fejsbuk” stranici „Klub Tisa 63”.


Muzičar Milan Mumin, koji je zadužen za promovisanje manifestacije, napomenuo je da se mnogi vojvođanski delikatesi sve ređe mogu naći na menijima restorana pa često jela poput papaka u saftu i škembića, gurmani moraju da „traže svećom”.

Po rečima organizatora, do sada je prijavljeno više od 50 pecaroša i oko 20 ekipa za nadevanje kobasica. Kada je reč o gostima iz inostranstva, najveći broj takmičara doćiće iz Mađarske, ali biće ih i iz Slovačke, Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

S. Kovač

Foto: V. Fifa

Piše:
Pošaljite komentar
Bečejci zovu na gurmansko ribolovačko druženje “Manić Tisa 63”

Bečejci zovu na gurmansko ribolovačko druženje “Manić Tisa 63”

30.11.2018. 18:52 19:07