HUMANITARNA VEČERA ZA DECU SREMSKE MITROVICE 8. MAJA Restoran Santa i mladi kuvari Junior Chefs Club-a pomažu obolelim mališanima
Nesvakidašnje humanitarno veče od koga sav prihod ide oboleloj deci Sremske Mitrovice, organizovano je u restoranu Santa, gde će svi ljudi velikog srca uživati u savršenim zalogajima mladih kuvara Junior Chefs Club-a i muzici kvarteta Maestra.
Mitrovčani su se ujedinili kako bi 8. maja prikupili što više sredstava za mališane, u duhu Uskrsa, praznika koji simboliše novo rađanja i preporod.
- Ideja humanitarne večeri u znak Uskrsa krenula je od Aleksandra Ilića, osnivača udruženja mladih kuvara Junior Chefs Club-a, koji organizuju večere i rade gratis u humanitarne svrhe. Menadžerski tim restorana Santa predložio je da pomoć bude namenjena deci iz Sremske Mitrovice. U saradnji sa udruženjem mladih kuvara Junior Chefs Club-a koji će svoja izuzetna jela uparivati sa vinima, u restoranu Santa koji neguje tradiciju 25 godina, uz muzički kulturni program kvarteta Maestre održaće se veče u kome će se Mitrovčani ujediniti za našu decu – rekla je Dragana Marić, menadžer restorana Santa, dodajući da večera počinje u 19 časova.
Broj mesta je ograničen tako da svi ljudi velikog srca moraju da požure da rezervišu svoje mesto u ovoj humanitarnoj večeri, pozivom na broj telefona 063/215-566. Cena karte po osobi iznosi 5.000 dinara, a u to je uključena večera od četiri sleda i savršeno uklopljeno vino. Voditelj programa je Ljiljana Janković, a za dobru atmosferu biće zadužen kvartet Maestre. Sva sredstva koja se prikupe 8. maja idu u humanitarne svrhe.
- Sav prikupljen novac namenjen je oboleloj deci iz Mitrovice: Teodora Matić - Za Teodorino bolje sutra 490 na 3030, Srđan Jovanović - Za Srđanov korak 90 na 2407 – napominje Dragana Marić, menadžer restorana Santa koji je organizator, ali i učesnik ovog događaja uz udruženje mladih kuvara Junior Chefs Club-a i vinariju Erdevik, dok su medijski sponzori Dnevnik i Ozon media.
Naravno, zvezda večeri biće meni od četiri sleda koji će pripremiti mladi kuvari Junior Chefs Club-a Branislav Joksić, Aleksandar Branković, Aleksandar Antić, Stefan Terek, Aleksa Vesković, Nikola Maglovski, Strahinja Radisavljević, Stefan Ignjatović i Jovan Kravljanac.
Meni se sastoji iz četiri sleda: prvi je amouse-bouche: takos punjen tartarom od paprike. Potom sledi hladno pređelo: terin od brancina sa gribich sosom i salatom. Treći sled je toplo pređelo: pitivier od mesa sa sosom od crvenog vina i glaziranom cveklom. Glavno jelo je balotin od jagnjetine, tortica od celera, peršun pire, sarmica, grilovani prokelj i žu sos. I na kraju divan desert - kolač od cimeta sa pomorandžom, sladoled od ulja koštica šljive, hrskave ovsene pahuljice i sos od bundeve i marakuje.
Pozivamo sve ljude velikog srca da rezervišu svoje mesto u ovoj humanitarnoj akciji za obolelu decu Sremske Mitrovice i da praznične dane obeleže duhom darivanja.