Gastro festival u Ljuboviji: Pančevci skuvali najbolju riblju čorbu
LJUBOVIJA: Druge subote maja Ljubovija tradicionalno postaje kulinarska prestonica i mesto sjajnih ukusa, a Gastro festival i ove godine privukao je brojne posetioce, kulinarske majstore ali i ljubitelje dobrog zalogaja.
Učesnici iz svih krajeva naše zemlje predstavili su kuhinju svog kraja, specijalitete i bogatstvo ukusa kuhinja na Balkanu.
I domaćini su se pokazali u najboljem svetlu, brojne ekipe iz Ljubovije predstavile su azbukovačke specijalitete.
Kulinarsko umeće i ukusna hrana čine nezabilazan deo turističke ponude ovog kraja, a Gastro festival ove godine obeležili su lepo vreme, vedra lica, kotlići koji se krčkaju, pesma, druženje, sklapanje novih prijateljstava.
Konkurencija je bila izuzetna, sve ekipe su dale svoj pun doprinos da se predstave u najboljem svetlu, a posao sudija nije bio ni malo lak. Dugo su obilazili takmičare, degustirali, vraćali se i onda doneli odluku o pobednicima.
Nagrada za najbolju riblju čorbu pripala je Kuvarskom društvu iz Pančeva, za najbolju etno trpezu nagrađeno je Udruženje žena “Nezaborav” iz Malog Zvornika, a majstor za pravljenje modernih jela ovog puta je Marija Jakubiv.
U disciplini pekarstvo prvo mesto osvojili su TOO Novi Bečej i Knap iz Novog Bečeja, a u poslastičarstvu nagradu je osvojila Milica Jovanović.