Fiš paprikaš kakvog nadaleko nema
BAČ: Turistička organizacija Opštine Bač organizuje takmičenje u kuvanju ribljeg parikaša pod nazivom „Bački kotlić“ u iduću subotu 13. avgusta u gradskom parku u Baču.
Okupljanje kulinara počeće u 18 časova, kada je predviđena podela ribe, a kuvanje počinje sat kasnije.
Poznato je da se najbolji fiš paprikaš kuva baš u ovom delu Podunavlja, a „Bački kotlić“, koji se održava po 13. put, jedna je od najvećih manifestacija u ovoj opštini, koja svake godine okupi i do 80 ekipa. Za odličan provod biće zaduženi tamburaški orkestar iz Novog Sada „Zlatni fijaker“, Vojvođanski narodni orkestar iz Bačke Palanke „Gajde“, a nastupiće i KUD „Mladost“ iz Bača.
- Pozivamo sve da uz druženje i muziku izaberemo najbolji paprikaš, kao i najbolje aranžiran sto, koji će i ove godine ocenjivati stručna komisija, a najboljima će biti dodeljene nagrade- kaže v.d. direktora TOO Bač Marina Balaban.Ona dodaje da će najbolje kulinarsko delo biti nagrađeno boravkom na Divčibarima, deset dana za celu pobedničku ekipu. Generalni sponzor ovogodišnje manifestacije je kompanija „Bio fiš“ doo koja je obezbedila ribu za takmičare, a koja najviše pažnje posvećuje uzgoju šarana. Sponzori na manifestaciji su i Dom zdravlja Bač i Šumska uprava Plavna.
- Kotizacija po ekipi iznosi 2.500 dinara, ekipa može imati do šest članova, a doplata za mesto iznosi 150 dinara po osobi. Za sve učesnike obezbeđena je riba, ali i drva, hleb, sto za klupama, kao i tanjiri za predavanje uzoraka ribljeg paprikaša - kaže Balaban i savetuje da svi takmičari sa sobom ponesu tanjire i escajg.
Svi koji žele da učestvuju na manifestaciji „Bački kotlić“ mogu se prijaviti lično u Turističkoj organizaciji Opštine Bač na adresi Trg dr Zorana Đinđića 4, kao i na brojeve telefona 021/772-222, 063/712-8180, 064/8511-926, ili na elektronsku adresu turizambačgmail.com ili Fejsbuk stranicu Turističke organizacije.
M.Stakić