Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ALEKSANDAR VUČIĆ IZ HAMBURGA Pridružili smo se Globalnoj alijansi za baterije PRIPREMIMO SE ZA BUDUĆNOST

08.10.2024. 10:17 10:31
Piše:
Вучић
Foto: printscreen/Instagram/buducnostrbijeav

HAMBURG: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija danas u Hamburgu pridružila Globalnoj alijansi za baterije kako bismo se na vreme pripremili za budućnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama", koji je održan u okviru Hamburške konferencije o održivost, predao je pismo o pristupanju Ministarstva privrede Srbije Globalnoj alijansi za baterije direktorki te alijanse Ingi Petersen.

"Zadovoljni smo što smo danas predali materijale našeg ministarstva i pridružili se Globalnoj baterijskoj alijansi ili kako se to već naziva i zadovoljni razgovorom sa ministarkom za ekonomski razvoj Nemačke Svenjom Šulce. Nastavićemo da radimo i važno mi je da smo danas istakli da Srbija ukoliko budu garantovane sve mere ekološke zaštite i sigurnost za zdravlje ljudi, ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju već na celokupnom vrednosnom lancu, što znači ogromnu prednost i ogromnu dobit za naše građane", rekao je Vučić novinarima posle panela.

Naglasio je da misli i na fabriku katoda, fabriku baterija i fabriku električnih automobila.

"Ali za nas je važno da ulazimo u te globalne asocijacije, globalna društva koja se bave budućnošću. Videli ste da u Africi više od 60 odsto ljudi nema električnu energiju ili ima problem s električnom energijom", napomenuo je Vučić.

Kako je rekao, kada su sušne godine kao što je ova bila, onda postoje veliki problemi sa strujom i u Zambiji i u mnogim drugim zemljama. 

Вучић
Foto: printscreen/Instagram/buducnostrbijeav

"Nažalost, samo Srbija o tome govori, drugi ne govore, a koji su u mnogo lošijoj situaciji od nas. Ali oni valjda ne vole da pričaju o tome, vole da žive u svojim balonima neistina. Ja dobro znam sa kolikim i kakvim problemima ćemo se suočavati, zato moramo da gledamo budućnost, kako da rešimo probleme električne energije i kako da pravimo i da obezbeđujemo finansiranje nuklearnih modularnih reaktora, kako i na koji način da garantujemo postojanje električnih vozila u našoj zemlji, korišćenje veštačke inteligencije, jer to bukvalno pojede toliko električne energije da mi nismo u stanju da proizvedemo", naveo je Vučić.

Zbog toga je na Hamburškoj konferenciji o održivosti bilo bezbroj stvari na stolu, jer moramo da gledamo budućnost i se pripremimo za budućnost.

U Tivtu ću akterima medijske i političke scene u CG dati adekvatan odgovor

Predsednik Srbije izjavio je, pred polazak u Tivat, gde će učestvovati na samitu Brdo-Brioni, da je uobičajena stvar da se u Crnoj Gori Srbija i on vide kao krivci za probleme sa koalicijama u toj zemlji, kao i da će akterima sa tamošnje medijske i političke scene reći u lice sve što ima.

Vučić je, posle učešća na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama", naveo da uskoro ima let za Tivat, gde će učestvovati na samitu Brdo-Brioni sa liderima iz regiona i gde će, kako je rekao, političari iz Crne Gore dobiti adekvatnu reakciju.

"Dobiće odgovor kakav zaslužuju na licu mesta, da ne bih to činio iz Hamburga. To ćemo raditi tamo gde to najmanje očekuju", rekao je Vučić.

On je dodao da ga u Titvu očekuju na ručku, kao i da će posle ručka "biti zanimljivo" jer je, kako je rekao, Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori, i kad ne znaju kako će rešavati pitanje koalicija, to da je Srbija za sve kriva.

"Neki misle da mogu da se iživljavaju. Evo me, dolazim i u lice ću im saopštiti sve što mislim o mnogima sa njihove političke i medijske scene", rekao je Vučić.

Izvor:
Tanjug/Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA PANELU U HAMBURGU: Moramo gledati u budućnost, ne samo na dnevne probleme; Sreća je da sarađujemo sa evropskim i afričkim prijateljima
1

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA PANELU U HAMBURGU: Moramo gledati u budućnost, ne samo na dnevne probleme; Sreća je da sarađujemo sa evropskim i afričkim prijateljima

08.10.2024. 09:23 10:05