Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) DUGU KOSU VEŽE U PLETENICU, PA VOJNIČKI SPREMI KREVET Oljin instagram pokazuje svakodnevicu života u vojsci

25.09.2024. 09:59 10:40
Piše:
Војска Србије
Izvor: Screenshot TikTok/Ilustracija

Ovih dana glavna tema kod nas je uvođenje vojnog roka. Uveliko se vodi debata o tome ko vaspitava mlade ljude - da li to treba da radi vojska ili roditelji. Da li mladi u Srbiji znaju da nameste krevet ili mora vojska da ih nauči tome i da li prosečan pripadnik generacije Z može da živi na pasulju? Sve su ovo pitanja koja okupiraju javni prostor u Srbiji, a jedna Olja sa najlepšim osmehom na licu živi upravo takav život - vojnički!

Olja Ilić je studentkinja medicine pri Vojsci Srbije. Iako će biti buduća lekarka, Olja mora da zna da rasklopi pušku, izdrži duge marševe i napravi sebi sklonište u snegu.

Ne zna se kako će precizno izgledati služenje vojnog roka u Srbiji, a mnogi roditelji su već digli graju da takava "tortura" i "gubljenje vremena" nije za njihovu decu. Ipak, Olja na svom TikTok nalogu neretko pokazuje kako izgleda njena svakodnevica u vojsci i da ništa nije teško ako dovoljno želiš.

Kako se namešta krevet u vojsci

Da li te vojska nauči da namestiš krevet ili ne je pitanje od milion dolara! Mi, obični smrtnici, svoj krevet nameštamo polubunovni tako što malo zategnemo posteljinu, protresemo jastuk i prebacimo prekrivač preko kreveta, ali ono kako Olja namešta krevet svakog jutra i kako pakuje posteljinu je u domenu origamija!

Ona je pokazala i kako svoju bujnu kosu upliće u pletenicu kako joj ne bi smetala tokom vežbi savršeno sinhronizovanih pokreta među grupom ljudi.

@olja_ilic 🇷🇸❤️ #vojnaakademija #vma #srbija #militaryacademy #vojska #serbia #vojnomedicinskaakademija #military #uniform #vojnaposta #beograd #livingmybestlife ♬ original sound - 🇷🇸

Sa osmehom prelazi i marš od 25 kilometra pod punom opremom, a pokazala je da ovakva pešačenja ne zavise od vremenskih uslova. Tako se sa svojom grupom probijala kroz sneg i mećavu, a pokazala je i da ume da napravi privremeno skloništa u ovakvim uslovima - nešto nalik eskimskom iglou.

Ljudi i dalje misle da ženama nije mesto u vojsci

Sav ovaj napor na kraju se proslavlja uz malu činijicu vojničkog pasulja i kompot.

Ako ste mislili da je ovo prevelik fizički napor za jedno žensko, setite se da Olja studira jedan od najplemenitijih, ali i najtežih fakulteta - medicinu.

Iako dobija pregršt pozitivnih komentara, kakve i zaslužuje, ipak se na njenom profilu nabasa i na komentar poput: "Pop***ljama tu nije mesto!" Ovaj komentar je pogrešan na toliko nivoa i jedino za šta nema mesta jeste mišljenje ovakvih osoba.

zena.blic.rs/dnevnik.rs

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
VOJNI ROK ZA MUŠKARCE 75 DANA, ZA ŽENE DOBROVOLJNO SLUŽENJE Predsednik Vučić otkrio sve detalje

VOJNI ROK ZA MUŠKARCE 75 DANA, ZA ŽENE DOBROVOLJNO SLUŽENJE Predsednik Vučić otkrio sve detalje

05.09.2024. 13:12 13:21
EVO KO ĆE PRVI BITI POZVAN U VOJSKU General objasnio kako će izgledati služenje vojnog roka i kada STARTUJE REGRUTACIJA
Војска Србије

EVO KO ĆE PRVI BITI POZVAN U VOJSKU General objasnio kako će izgledati služenje vojnog roka i kada STARTUJE REGRUTACIJA

23.09.2024. 10:29 10:46
Svi se pitaju KAKO ĆE IZGLEDATI VOJNI ROK Evo šta će biti SA STUDENTIMA

KO ĆE U UNIFORMU DUŽE OD 75 DANA

Svi se pitaju KAKO ĆE IZGLEDATI VOJNI ROK Evo šta će biti SA STUDENTIMA

09.09.2024. 06:49 07:03
SAGLASNI I PREDSEDNIK I PREMIJER: U Srbiju se vraća vojni rok od 75 dana, a to nekima iz regiona smeta!
Милош Вучевић

SAGLASNI I PREDSEDNIK I PREMIJER: U Srbiju se vraća vojni rok od 75 dana, a to nekima iz regiona smeta!

I ove godine obeležavamo praznik posvećen Danu zastave Republike Srbije. Zastave su se menjale tokom istorije, nije uvek bila trobojka. Od grba Nemanjića do današnjih dana, pod nacionalnim simbolima su naši preci vodili bitke za slobodu želeći da njihovi potomci žive u boljem i mirnijem vremenu.
15.09.2024. 10:52 11:10