Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voša sa Zvezdom za polufinale turnira Dunav regionalne lige

12.02.2023. 19:25 19:29
Piše:
Izvor: Dnevnik (Filip Bakić)

NOVI SAD: Drugi turnir Dunav regionalne lige za vaterpolistkinje odigran je u Novom Sadu, a jedini neporaženi tim ostao je mađarski Senteš.

Devojke koje su prošle godine osvojile ovo takmičenje su zauzele prvo mesto na tabeli i uz još jednu mađarsku ekipu - BVSC (drugo mesto) su se direktno plasirale na finalni turnir, koji će se u aprilu odigrati u Bečeju. Ove dve ekipe čekaće još dvoje polufinalista, koji će se dobiti razigravanjem treće i šeste, odnosno četvrte i pete ekipe. U tom razigravanju sastaće se Špandau - Strakonice i Vojvodina - Crvena zvezda.

- Ponovo ćemo snage odmeriti sa Zvezdom na finalnom turniru. Cilj nam je da pokušamo da prođemo u polufinale, a onda i da ponovimo prošlogodišnji uspeh - kazala je trener Vojvodine Slađana Drezgić.

Novosađanke, koje su prošle godine bile treće u Dunav regionalnoj ligi, pre ovog turnira bile su druge na tabeli, ali su u Novom Sadu posle velike borbe poražene u duelima Sa BVSC-om (9:10), Sentešom (8:11) i Špandauoom (9:10). Treba istaći da je Vojvodina u prva dva meča, koja je odigrala sa izuzetno jakim mađarskim klubovima, nastupala znatno oslabljena, bez prvog centra Milane Hamzaeve, koja je bila bolesna i povređene levoruke Milice Moćan.

Dobro je Vojvodina počela duel sa BVSC-om, ali su onda Mađarice preokrenule. Iako su rivalke imale nekoliko puta i po tri gola prednosti, Novosađanke su uspevale da sve vreme drže priključak i pariraju jakom rivalu. Najefikasnije su bile Irina Amliaeva i Isidora Damnjanović sa po četiri pogotka.

- I BVSC i Senteš su u samom vrhu mađarskog vaterpola. Iskreno pozitivno su me iznenadile igrom moje devojke i u tim susretima, a i generalno na celom turniru. Bile su veoma disciplinovane i borbene. Duel sa BVSC-om je bio najbolji koji su odigrale ove sezone. Bili smo hendikepirani neigranjem Hamzaeve i Moćan, zapravo igrali smo sa jednom zamenom. Ova utakmica je na mene ostavila najveći ustisak i pokazala da imamo kvalitet i da možemo da se dobro nosimo sa ozbiljnim ekipama - istakla je Drezgićeva.

Istog dana za Novosađanke je usledio još jedan jak duel, a rival je bio Senteš. Bolje su duel otvorile rivalke, ali je Voša uhvatila priključak i na kraju druge četvrtine došla do izjednačenja (6:6). I u nastavku su Mađarice vodile, a Vojvodina parirala najviše zahvaljujući dobroj odbrani, ali je u finišu posustala. Po dva gola dale su Lolita Avdić, Milana Popov i Damnjanovićeva.

- I u ovom duelu nam je bio cilj da dobro odigramo što smo i učinili, ponovo bez Hamzaeve i Moćan. Bukvalno smo u finišu malo stali i tada smo primili dva gola koja su na kraju i napravila razliku. Zapravo se igra od duela sa BVSC-om nije menjala ni protiv Senteša. Treba imati na umu da im je ovo bio drugi veoma jak meč tog dana - kazala je Drezgićeva.

Ruskinja Irina Amliaeva je rekla da je ekipa počela dobro, ali da nije izdržala do kraja.

- Igrale smo jako i tvrdo, ali nismo izdržale, jer nas je bilo malo, pošto smo dobile tri isključenja. Bilo je teško, jer nam je ovo bila druga jaka utakmica u danu. Ali, ovo je odlično iskustvo za nas, jer su mađarske ekipe veoma kvalitetne - rekla je Amliaeva.

Isidora Damnjanović je istakla da su igrale veoma tvrdo oba duela sa Mađaricama.

- Prvi period smo odigrale bolje, ali onda smo ostale bez dve igračice, a posle treće četvrtine i bez treće, što nam je veoma otežalo u nastavku - rekla je Damnjanovićeva.

Zatim je sutradan usledio duel sa nemačkim Špandauom, koji igra u Evroligi. Vojvodina je bila u prednosti sve do pred kraj utakmice kada su Nemice došle do trećeg izjednačenja, a onda i iz peterca do pobede. Imala je Vojvodina šansu za izjednačenjem, ali je uz zvuk sirene Damnjanovićeva pogodila prečku. Najefikasnije su bile Anja Švec i Damnjanovićeva sa po tri gola.

- U tom duelu nas je već stigao umor. Vratila se Hamzaeva, ali još rovita od bolesti. Ona nije trenirala poslednjih pet dana. Možda smo i mogli da dobijemo tu utakmicu, ali razumem da je došlo do umora kada u dva dana odigraš tri veoma jaka meča. Nivo, želja, motivacija i borbenost koje su devojke prikazale bila je na visokom nivou. Nemam ništa da zamerim igračicama, ovaj drugi turnir za nas je bio veoma jak. Neke spoljne faktore, a tu najviše mislim na suđenje, ne bih da komentarišem. To je jedino što je na mene ostavilo loš utisak, ali i iz toga učimo - zaključila je Drezgićeva.

G. Malenović

Rezultati

Prvi dan: BVSC - Vojvodina 10:9, Strakonice - Partizan 20:11, Špandau - Crvena zvezda 10:9, Senteš - Vojvodina 11:8.

Drugi dan: BVSC - Strakonice 19:5, Crvena zvezda - Senteš 9:13, Vojvodina - Špandau 9:10.

Treći dan: Senteš - Partizan 17:5, Strakonice - Crvena zvezda 8:18, Špandau - BVSC 6:7.

1. Senteš  6      6      0      0      87:42        18

2. BVSC     6      5      0      1      97:37        15

3. Špandau       6      4      0      2      64:59        12

4. Vojvodina     6      3      0      3      74:59        9

5. C. zvezda       6      2      0      4      70:72        6

6. Strakonice   6      1      0      5      59:100      3

7. Partizan       6      0      0      6      42:134      0

 

Autor:
Pošaljite komentar
Vaterpolistkinje Vojvodine žele do het-trika i u prvenstvu

Vaterpolistkinje Vojvodine žele do het-trika i u prvenstvu

01.02.2023. 14:46 14:48