Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

E-ON KUP ZA VATERPOLISTE:  Srbija izgubila od Nemačke, a pobedila Rumuniju i svetskog prvaka Mađarsku

21.12.2023. 15:01 15:08
Piše:
Izvor: VSS

Vaterpolisti Srbije odigrali su tri utakmice na E-ON kupu u Budimpešti. 

U prvom susretu su poraženi od Nemačke 11:9, u drugoj su savladali Rumuniju 15:5, a u trećoj svetskog prvaka Mađarsku posle peteraca 16:14.

Na bazenu Komjadi u prvom kolu je pobeđena Nemačka 9:11 (3:2, 1:4, 4:2, 1:3). U prvoj utakmici na turniru Mađarska je posle peteraca savladala Španiju 17:15. Srbija je u prvoj četvrtini stekla minimalnu prednost 3:2. Vico je povratak u reprezentaciju obeležio golom, upisao se i deibtant Gladović, uz njih i Marko Radović. Nemci su svoje jedine dve prave prilike iskoristili. Prednost naše reprezentacije je mogla da bude ubedljivija, četiri ili pet puta je pogođen okvir gola. Drugih osam minuta potpuno druga priča. Pljevančić je realizovao igrača više za 4:2 ali je napad posle toga potpuno stao. Nemci su se oslobodili, i serijom od četiri gola preokrenuli rezultat. Šta više početkom trečeg dela Nemačka je imala 7:4. Bio je to znak da se Srbi trgnu, tačniije da seriju počne Dušan Mandić. Smanjio je na 7:5, na 8:6 i 8:7. U toj seriji Rašović nije iskoristio peterac ali je izjednačenje doneo Martinović. Odbrana i Filipović su delovali mnogo bolje. U poslednjih osam minuta se ušlo sa 8:8. Drašović je iz peterca doneo vođstvo i to je od srpskog napada bili sve. Nije bilo organizacije, promašivani su ziceri, što su Nemci iskoristili i serijom od tri gola stigli do pobede.

Srbija je u drugom kolu E-ON kupa u Budimpešti pobedila Rumuniju 15:5 (6:0, 5:2, 0:3,4:0)  prikazavši , osim u trećoj četvrtini, daleko bolju igru nego u duelu sa Nemačkom. Razlika u kvalitetu nije opustila Srbe u jutarnjem terminu utakmice. U prvom poluvremenu su, preko centara Vica i Ubovića, u napadu pravili mnogo problema rumunskim bekovima. Četiri peterca i tri igrača više su bez greške realizovani. Raspoložen je bio Radulović, Petar Jakšić je upisao, dobrom igrom, prve golove u seniorskoj reprezentaciji. Na golu je sve vreme bio Mišović. Rumuni su prvi gol postigli u 13. minutu kada su smanjili na 8:1. Na poluvremenu je bilo ubedljivih 11:2. Međutim, posle velikog odmora je napad počeo da škripi, protivnički igrači su serijom 3:0 smanjili prednost pa je Stevanović morao da traži tajm aut. Rezultiralo je to, u nastavku,  ozbiljnijom igrom odbrane ali je napad posle 11 golova u prvom poluvremenu ostao bez učinka, sa malo prilika za postizanje pogotka. Potpuni povatak u normalu dogodio se u poslednjih osam minuta. I dalje su Rumuni bili nemoćni pred odbranom i Mišovićem a napad je lako dolazio do prilika i četiri lopte su završile iza leđa protivničkih golmana. Moglo je i više.

U  svojoj najboljij utakmici na E-ON kupu, Srbija je posle izvođenja peteraca pobedila svetskog prvaka Mađarsku 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4). Jeste selektor Mađarska Žolt Varga odmarao jake adute ali kada se zna ko je sve od Srba ostao kod kuće bio je to duel potpuno ravnopravnih rivala.U borbenoj utakmici, odličnoj za gledanje, sa jakim tempom, Srbija se isprsila, odličnom igrom povela 4:1 ali se Mađari nisu predavali. Vratili su se u igru a pred veliki odmor prelepim golom Buriana poveli 6:5. I tada je počela igra u kojoj je Stevanovićev sastav stalno jurio razliku. Domaćn je imao gol-dva prednosti, 9:7, 10:8, 11:9, 12:10 ali ni jednog trenutka nije bilo panike u gostujućem taboru. Raspoloženi Mandić koji se prdružio raspucanom Strahinji Rašoviću, je smanjio 54 sekunde pre kraja. Krenuli su Mađari u napad, Lukić je osvojio loptu i Srbija je dobila 28 sekundi za izjednačenje. Odlična akcija je rezultirala golom Viktora Rašovića sa za njega neuobičajene leve strane. Ostale su još dve sekunde, vrlo dobri Filipović nije mogao da bude ugrožen. Srbija je nagrađena za veliku borbenost do kraja. Da je malo bolje bilo sa igračem više (12-4), Mađari bi ranije pali. Ali i domaćin je škripao (13-4, jednom bez uspeha i sa dva igrača više), Srbija je tu delovala vrlo dobro. Pobeda protiv Mađara uvek prija, svetski prvak je svetski prvak i sigurno mu nije drago da pred svojom publikom bude poražen. Kod peteraca za Srbiju su pogodili: Radulović, Drašović, S. Rašović i Mandić, kod Mađara su precizni bili Vince Vigvari i Nađi, Filipović je u prvoj seriji odbranio udarac Vendel Vigvarija dok je Burian pogodio prečku.

Trenutni plasman na turniru: Španija 7, Mađarska 6, Srbija 5, Nemačka 3, Rumunija 0.

Autor:
Pošaljite komentar
VATERPOLISTI SRBIJE NA TURNIRU U BUDIMPEŠTI: "Delfini" bruse formu za EP

VATERPOLISTI SRBIJE NA TURNIRU U BUDIMPEŠTI: "Delfini" bruse formu za EP

17.12.2023. 15:17 15:22
DELFINI ZAPOČELI PRIPREME ZA EP Slede tri provere

DELFINI ZAPOČELI PRIPREME ZA EP Slede tri provere

09.12.2023. 16:52 16:55